Lazane cu linte și vinete
6-8 porții, gata într-o oră și 30 de minute, 449-337 calorii per porție
Ce ingrediente folosești la rețeta de lazane cu linte și vinete
2 bucăți ceapă roșie tăiată
2 căței de usturoi zdrobit
O linguriță ulei de măsline
2 vinete tăiate
Un ardei gras roșu tăiat
2 lingurițe boia iute
680 g sos de roșii
250 ml supă limpede de legume
400 g conservă de linte, scursă de lichid
250 g lazane
50 g brânză răzuită
Pentru sosul alb
50 g unt
50 g făină
650 m lapte
Cum prepari lazanele cu linte și vinete
Prăjește ceapa și usturoiul în ulei 10 minute. Adaugă vinetele și prăjește 5 minute, până când se rumenesc, apoi adaugă ardeiul, boiaua, pătrunjelul, sosul de roșii și supa de legume. Adaugă lintea și fierbe 10 minute. Potrivește gustul de sare și piper.
Pentru sosul alb, topește untul cu făina și stinge cu laptele, amestecând cu telul ca să nu facă cocoloașe. Lasă să fiarbă până când se îngroașă.
Încinge cuptorul la semnuș 6/200 grade C. Într-un vas rezistent la cuptor așază în straturi sosul cu legume, foi de lazane, ultimul strat fiind de sos alb. Presară brânză și dă la cuptor 30 minute.