Lasagna vegetariană
Cu rețeta aceasta de lasagna vegetariană îți ies 9 porții individuale. Sau, dacă preferi, poți face una mare. Iată-i rețeta:
* 9 porții * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
1 Prepara sosul alb – beșamel- într-un vas pe foc topește 30 g unt, adauga 30 g faina integrala și stinge cu 300 ml lapte. Adauga nucșoara și piper negru și fierbe pâna când se îngroașa.
2 Ia 9 foi proaspete de lazane și decupeaza din fiecare câte 3×4 cm discuri. Pune câte 1 lingura de sos tomat la baza fiecarei forme de brioșa din tava speciala. Adauga câte un disc de lazana și o lingura de sos alb. Trebuie sa ai câte 3 discuri de lazane în fiecare forma. Pune sos alb și razuiește mozzarella – dintr-o bucata de 125 g.
Da la cuptorul preîncalzit la 6/200°C 20-30 min. Servește cu frunze de salata verde.
Daca vrei sa gatesti lasagna cu carne, iti recomandam urmatoarea reteta de lasagna cu carne tocata