La ce riscuri te expui atunci când sufli în lumânările de tort?

La ce riscuri te expui atunci când sufli în lumânările de tort?

Când vine vorba despre sărbătorirea zilei de naștere, există o serie de obiceiuri care trebuie îndeplinite, printre care și suflatul în lumânări. Chiar dacă pare un lucru banal, acest obicei îți poate pune sănătatea în pericol.

Momentul tortului este așteptat cu nerăbdare la o aniversare. Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că ar trebui să evităm să suflăm în lumânările de tort, asta dacă vrem să ne ținem departe de boli.

La ce riscuri te expui atunci când sufli în lumânările de tort?

Studiile recente au arătat că în momentul în care suflăm în lumânările de tort, organismul nostru poate fi pus în pericol. Mai exact, cercetătorii de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud au descoperit că atunci când suflăm în lumânări, o cantitate foarte mică de salivă ajunge pe suprafața glazurii, ceea ce crește riscul ca pe această suprafața să se depună o serie de bacterii, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, bacteriile se transmit cu ușurință de la o persoană la alta, iar cazurile de îmbolnăvire sunt tot mai frecvente. 

În ciuda studiilor realizate, există și voci care nu sunt de acord cu această ipoteză. Chiar dacă în cavitatea bucală există o serie de baterii, acestea nu sunt periculoase pentru sănătate, lucru care îi face pe mulți medici să nu privească suflatul în lumânări drept o practică nocivă pentru organismul uman.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este paralizia Bell și cum poate fi tratată această boală

Cum te ajută sucul de lămâie să scapi de pofta de dulce

Ce analize ar trebui să faci la 20, 30, 40 și 50 de ani pentru a depista cancerul

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate