Ce este paralizia Bell și cum poate fi tratată această boală

paralizia Bell

Foarte puține persoane au auzit despre paralizia Bell, o boală care afectează mușchii existenți la nivelul feței și care poate avea efecte negative și asupra cavității bucale.

Paralizia Bell este o afecțiune care duce la lezarea nervului facial. Cum acesta are un rol foarte important în funcționarea musculaturii de la nivelul feței, în momentul în care se instalează în organism, produce un aspect căzut al hemifeței respective. Astfel, o parte a feței nu se va mai putea bucura de mobilitatea de altă dată, lucru care va afecta atât aspectul fizic, cât și procesul de hrănire. Odată cu această paralizie, simtul gustului, secreția lacrimală și  cea salivară pot avea de suferit, potrivit sfatulmedicului.ro.

Simptomele paraliziei Bell

Paralizia Bell se instalează rapid la nivelul feței și se poate ameliora de la sine într-un anumit interval de timp. Primele simptome sunt asociate cu imposibilitatea de a clipi, lăcrimarea ochilor, durere în zona din spatele urechii, dispariția gustului sau salivarea excesivă.

Cauza acestei boli nu a putut fi determinată, însă medicii sunt de părere că apariția acesteia ar putea fi declanșată de existența virusului herpetic în organism, care produce herpesul labial recurent. Diagnosticul de paralizie Bell este pus în momentul în care mușchii de la nivelul feței au de suferit, iar cauza nu este nici accidentul vascular cerebral, nici accidentul ischemic.

Cum poate fi tratată paralizia Bell?

Paralizia Bell se vindecă de la sine, după o perioadă de câteva săptămâni apărând primele semne de ameliorare. În cazurile grave, mai ales atunci când boala nu dă semne de vindecare nici după 6-12 luni de la apariție, medicii pot recomanda tratamentul chirurgical sau fizioterapia.

O altă metodă pentru a vindeca paralizia Bell este și acupunctura. Într-un interviu acordat recent pentru revista Vanity Fair, Angelina Jolie a mărturisit că a suferit din cauza acestei boli și că a reușit să se trateze apelând la acupunctură.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum te ajută sucul de lămâie să scapi de pofta de dulce

Mănâncă semințe de chia la micul dejun și vei slăbi 3 kilograme pe săptămână, fără diete drastice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate