Învățăturile care te ajută să îți deschizi mintea și sufletul
Preocupați să își construiască o carieră de succes și să ducă o viață lipsită de griji materiale, oamenii pierd din vedere latura spirituală, lucru pe care psihologul Alexandru Pleșea îl consideră ca fiind principala sursă de nefericire a oamenilor. Pentru a începe să trăiască cu adevărat, psihologul consideră că oamenii ar trebui să se ocupe mai mult de acest aspect, să iasă din rutină și să se concentreze mai mult pe acele lucruri care le aduc mulțumire sufletească.
Învățăturile care te ajută să îți deschizi mintea și sufletul
De cele mai multe ori, oamenilor le este foarte greu să își deschidă mintea și sufletul pentru a duce o viață cu adevărat fericită. Cu toate acestea, prin intermediul unor învățături spirituale, aceștia pot ajunge să trăiască cu adevărat și să se simtă mult mai bine. Psihologul Alexandru Pleșea este de părere că există 11 pași pe care oamenii ar trebui să îi respecte pentru a-și găsi echilibrul interior.
1. De tot ce am eu nevoie, este deja în mine
Foarte multe persoane își caută echilibrul și liniștea apelând la cei din jur, chiar dacă răspunsul se află deja în interiorul lor. Astfel, pentru a-și găsi cu adevărat liniștea este suficient să privească cu mai mare atenție în sufletul lor.
2. Toate lucrurile sunt făcute să treacă
Timpul este construit în așa fel încât lucrurile să treacă de la sine, chiar și cele mai neplăcute senzații, iar părerea psihologului este că oamenii se pot bucura doar de acele lucruri de care vor să se bucure cu adevărat.
3. Convingerile sunt ceva auxiliar
“Convingerile sunt volanul. Anumite cărți, persoane, evenimente sau cursuri/școli, ni le șlefuiesc în măsura în care noi îi lăsam să o facă. Orice renunțare la convingeri puternice, judecăți sau etichete, m-a ajutat să trec mai ușor, mai vesel, mai clar prin ce am făcut. Am nevoie să nu stau în convingerile mele din trecut”, explică psihologul Alexandru Pleșea.
4. Încrederea ȋnseamnă acceptare
Adevărata credință se bazează foarte mult pe ideea de acceptare și pe înțelegerea faptului că viața are un curs firesc și că se derulează într-un anumit mod.
5. Renasc în fiecare dimineață. Ceea ce fac astăzi contează cel mai mult!
Pentru a avea o viață fericită, oamenii ar trebui să lase în urmă trecutul, având în vedere că nu îl mai pot schimba. În plus, ar trebui să nu se gândească atât de mult la viitor pentru că, de cele mai multe ori, acesta este nesigur. Prezentul este cel mai important și trebuie tratat cu maximă seriozitate.
6. Stăpânire de sine
Stăpânirea de sine este foarte importantă pentru stabilirea echilibrului interior. Psihologul Alexandru Pleșea spune că momentele de liniște absolută, mai exact cele în care renunță complet la telefon, laptop și nu mai vorbește cu nimeni îi sunt de mare ajutor atunci când vrea să își liniștească mintea și să renunțe la gândurile inutile.
7. Fără de sine
O altă metodă prin care oamenii își pot deschide sufletul și mintea este renunțarea la acel EU pe care îl folosesc în majoritatea timpului în propoziții. Acest gest este foarte eficient pentru eliberarea sufletului, lucru care îl transformă pe om în propriul său observator.
8. Suferința este rezultatul agăţării (de lucruri)
Pe măsură ce se agață tot mai mult de lucruri, nevoia oamenilor de a obține altele noi crește considerabil, ceea ce înseamnă că tot timpul vor fi nefericiți, nemulțumiți de ceea ce au și vor suferi.
9. Prietenia este cea mai ȋnaltă formă de iubire
“Prietenia are nevoie de timp, are nevoie de încredere și de răbdare. Oferă ce aștepți într-o prietenie. Oferă ce crezi că îi face bine prietenului tău. Traseul prieteniei este calea spre căsătoriile de lungă durată, spre colaborările lungi, spre afaceri si relații de succes”, este de părere psihologul.
10. Oamenii dificili sunt cei mai buni profesori
Oamenii dificil sunt adevărate provocări. Ei au o viziune neobișnuită, au moduri diferite de a vedea lucrurile, lucruri care le sunt de mare ajutor celor care vor să se dezvolte.
11. Poți fi recunoscător pentru oricine și pentru tot
Specialistul spune că atunci când sunt recunoscători, oamenii emană dopamină și serotonină, elementele asociate stării de bine și fericirii.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Ce greşeli de vorbire faci fără să-ţi dai seama?
Oamenii de știință au descoperit ce odorizant de mașină reduce riscul de accidente
Iertarea. De ce este atât de importantă în viețile noastre?