Oamenii de știință au descoperit ce odorizant de mașină reduce riscul de accidente

ce odorizant de mașină trebuie să folosim pentru a reduce riscul de accidente

Odorizantele de mașină pot reduce numărul de accidente, spun oamenii de știință. Ce odorizant de mașină reduce riscul de accidente?

Poate sună ciudat, dar folosirea unui odorizant cu miros de trandafiri în mașină ar putea reduce riscul de accidente cu aproape 65%, în timp ce alte mirosuri ar putea crește acest risc, arată un studiu făcut de Universitatea Sussex.

Oamenii de știință au descoperit că mirosurile au un impact semnificativ asupra modului în care un șofer reacționează în fața pericolului.

Ce odorizant de mașină reduce riscul de accidente

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au folosit odorizante cu diverse arome și un simulator auto, în timp ce un potențial pericol se apropia.
Astfel au descoperit că în cazul odorizantului cu miros de trandafiri, rata accidentelor a fost cu cu 64% mai mică, în timp ce aromele de mosc au crescut numărul de accidente cu 46%.

Aceștia au folosit mai mirosuri diferite, printre care trandafir, lămâie și mosc.

Simțul mirosului este considerat a fi cel mai vechi simț, iar oamenii reacționează mai repede la mirosuri, decât la stimulii vizuali sau auditivi, spun oamenii de ştiinţă.

Dar până a putea fi pusă în practică teoria lor,  această descoperire nu are aplicații practive. Este nevoie ca mirosurile să fie eliberate în mașină înaintea apariției unui potențial pericol. Iar asta este imposibil de prezis.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock. com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse