Cheamă-ţi ajutoarele şi gătiţi împreună biscuiţii crocanţi cu vanilie! Alege formele care îţi plac şi lasă copiii să se ocupe de ornat.
• Rezultă 30 bucăţi • Gata în 30 minute + timp de răcire • 72 calorii per bucată • 3 g grăsimi
■ 100 g unt, înmuiat la temperature camerei
■ 100 g zahăr tos
■ 1 linguriţă vanilie
■ 1 ou, uşor bătut
■ 275 g făină integral
1 Cu ajutorul telului electric combină untul cu zahărul şi adaugă vanilia.
Adaugă treptat oul şi făina. Întinde aluatul într-o foaie subţire de ½ cm şi decupează cu ajutorul formelor speciale circa 30 biscuiţi.
Porţiile din aluat rămase se pot reîntinde şi decupa pe măsura ce lucrezi. Aşază biscuţii pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi dă la frigider până în momentul coacerii.
2 Încinge cuptorul la semnul 5/190 C şi dă la cuptor 10-15 minute până când se auresc – nu e nevoie să se rumenească – şi devin nisipoşi la atingere. Lasă să se răcească pe grătar metalic înainte de a orna.
PENTRU ORNAT
1 Combină fondantul alb cu puţină apă, până la consistenţa dorită şi apoi colorează cu culorile alese (noi am folosit albastru, roz intens şi verde).
2 Desenează mai întâi conturul cu creioanele colorate pentru decor şi apoi umple mijlocul cu pastă de fondant colorat.
Presară ornamentele şi lasă să se întărească.