Alunele usor rumenite in caramel, ciocolata si fructele acrisoare innobileaza si cea mai banala inghetata.
Timp de pregatire: 20 min.
530 calorii, 28 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 4 portii :
Mod de preparare:
1 – Intr-un vas, pe foc mic, incalziti 100 g zahar tos pana ce se caramelizeaza. Tocati 100 g alune turcesti si incorporati-le in caramel. Turnati imediat caramelul pe o suprafata umeda si lasati-l sa se raceasca.
Cu ajutorul unui sucitor, spargeti caramelul in bucatele si adaugati-le intr-o cantitate de 500 g inghetata de vanilie, care, in prealabil, a fost inmuiata treptat la temperatura camerei. Incorporati apoi 100 g ciocolata amaruie (taiata bucati mici) si dati amestecul la congelator.
2 – Intr-un alt bol, zdrobiti 300 g zmeura cu ajutorul unei furculite, adaugati 1 lingura de zahar pudra si amestecati.
Serviti inghetata cu pasta de zmeura.
SFAT: Pentru a evita cristalizarea zaharului, cand preparati caramelul, nu amestecati si nu frecati zaharul, ci lasati-l sa se topeasca treptat, la foc mic, fara sa interveniti.
Pofta buna!