Inghetata de vanilie cu alune si zmeura

Alunele usor rumenite in caramel, ciocolata si fructele acrisoare innobileaza si cea mai banala inghetata.

Timp de pregatire: 20 min.
530 calorii, 28 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 100 g zahar tos
  • 100 g alune turcesti
  • 500 g inghetata de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 300 g zmeura

Mod de preparare:

1 – Intr-un vas, pe foc mic, incalziti 100 g zahar tos pana ce se caramelizeaza. Tocati 100 g alune turcesti si incorporati-le in caramel. Turnati imediat caramelul pe o suprafata umeda si lasati-l sa se raceasca.
Cu ajutorul unui sucitor, spargeti caramelul in bucatele si adaugati-le intr-o cantitate de 500 g inghetata de vanilie, care, in prealabil, a fost inmuiata treptat la temperatura camerei. Incorporati apoi 100 g ciocolata amaruie (taiata bucati mici) si dati amestecul la congelator.

2 – Intr-un alt bol, zdrobiti 300 g zmeura cu ajutorul unei furculite, adaugati 1 lingura de zahar pudra si amestecati.

Serviti inghetata cu pasta de zmeura.

SFAT: Pentru a evita cristalizarea zaharului, cand preparati caramelul, nu amestecati si nu frecati zaharul, ci lasati-l sa se topeasca treptat, la foc mic, fara sa interveniti.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din inghetate