Îngerul păzitor este darul lui Dumnezeu primit la botez

ingeri-pazitori

Îngerul Păzitor este darul lui Dumnezeu primit de creştini la Taina Sfântului Botez. Aceşti îngeri personali primiţi la botez nu pot fi văzuţi de oameni, însă le sunt alături acestora până la moarte. Nu degeaba copiii sunt învăţaţi de către părinţi să spună rugăciunea “Înger, îngeraşul meu” Această rugăciune spusă seara, înainte de culcare, creează o legătură strânsă între copil şi îngerul său. Din păcate, odată deveniţi adulţi uită să se mai roage la binefăcătorul lor.

Îngerii păzitori sunt vocea conştiinţei, care ne îndeamnă tot timpul să facem lucruri bune, să nu necăjim pe nimeni şi să păşim întotdeauna pe drumul cel drept pentru a ne mântui.

Potrivit cuvantul-ortodox.ro, aceste creaturi divine nu au chipuri de bebeluşi cum sunt reprezentaţi în diferite picturi, ci sunt foarte înalţi, puternici, iar statura lor se spune că intimidează.

Citeşte şi Cum funcționează terapia cu îngeri

Despre Îngerul păzitor

Conform doxologia.ro, cei care nu au fost botezaţi creştini, deci nu cred în Iisus Hristos, nu ar primi îngerul păzitor.

  • Acest înger ne veghează tot timpul şi este cel care mijloceşte întâlnirea noastră cu Dumnezeu.
  • El ştie tot ce gândim şi facem.
  • Ne trimite semnale pe care noi uneori le percepem uneori ca fiind intuiţie.
  • Ne ghidează pe calea binelui.
  • Când simţim că ne mustră conştiinţa este semnul că ar fi bine să ne spovedim de relele gândite, spuse şi făcute.
  • Căutarea lui Dumnezeu se datorează şi Îngerului Păzitor.

Potrivit Bibliei, chiar dacă nu suntem conştienţi de prezenţa sa, acesta există şi se bucură atunci când omul pe care-l protejează face numai bine.

Îngerul păzitor şi momentul morţii

Se spune că acest înger are un rol foarte mare în momentul morţii pentru că el ne-ar însoţi timp de 40 de zile prin vămile văzduhului.

Conform altarulcredintei.md, este bine să nu îl omitem din rugăciunile noastre zilnice.  Iată o scurtă rugăciune către Îngerul nostru: „Sfinte îngere, păzitorul vieţii mele, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, păcătosul (păcătoasa)!' Aceasta este o rugă pe care Părintele Cleopa a menţionat-o în cartea sa „Drumul sufletului după moarte'.

Canon de pocăinţă către Îngerul Păzitor

Citeşte şi Arhanghelii sau marii purtători de veşti bune

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate