Infecția care poate dubla riscul de a dezvolta cancer ovarian. Specialiștii atrag atenția asupra acestei afecțiuni

Studiile despre cancer se concentrează pe descoperirea acelor cauze care favorizează dezvoltarea acestei boli ce se extinde rapid la nivelul organismului și care poate fi fatală. Anual, o mulțime de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian, iar specialiștii au descoperit că există o infecție care poate dubla riscul de a dezvolta această boală.

Infecția care poate dubla riscul de a dezvolta cancer ovarian

Un studiu care a analizat mai bine de 1.000 de femei din SUA și Polonia a descoperit că cele care au fost diagnosticate măcar o dată cu chlamydia, au de două ori mai multe șanse să se confrunte cu cancerul ovarian. Oamenii de știință au subliniat că cu cât infecția bacteriană este tratată mai repede, cu atât riscul de a dezvolta cancer ovarian este mai redus.

“Datele noastre sprijină ideea că boala inflamatorie pelvină are un rol important în dezvoltarea cancerului ovarian, mai ales infecția cu chlamydia. Vedem o dublare a riscului de a dezvolta cancer ovarian în cazul persoanelor cu un antecedente de boală inflamatorie pelvină”, este de părere Britton Trabert, cel care a condus studiul realizat de Institutul Național al Cancerului, potrivit dailymail.co.uk.

De-a lungul vieții, o mulțime de persoane au de suferit de pe urma infecției cu Chlamydia. Aceasta poate să apară în cazul contactului sexual neprotejat cu o persoană infestată, dacă pacientul are o viață sexuală foarte activă și cu mai mulți parteneri, dar și pe fondul unui sistem imunitar foarte slăbit. Chiar dacă este o problemă medicală foarte comună, multe persoane nu observă simptomele acesteia, la fel cum se întâmplă și în cazul cancerului ovarian.

Balonarea, oboseala, crampele sau constipația pot fi primele semne ale cancerului ovarian, motiv pentru care ele nu trebuie ignorate, mai ales atunci când pacientele se confruntă în permanență cu acest disconfort.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Alimentele care dau dependență. De ce simțim mereu nevoia să le consumăm?

Ce este scleroza laterală amiotrofică și care sunt cauzele care duc la apariția acestei afecțiuni?

Efectele nocive ale fumatului. Studiul care arată că acest obicei nu afectează doar plămânii și inima

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului