Efectele nocive ale fumatului. Studiul care arată că acest obicei nu afectează doar plămânii și inima

Chiar dacă este un obicei nociv și poate avea efecte devastatoare la nivelul organismului, puține sunt persoanele care reușesc să renunțe la fumat. Dacă până acum fumatul era asociat cu apariția bolilor de inimă și respiratorii, un nou studiu a arătat că acesta poate produce o mulțime de alte probleme de sănătate.

Fumatul, obiceiul care poate duce la pierderea auzului

O cercetare realizată în Japonia de către oamenii de știință a arătat că fumatul poate duce la pierderea auzului. Cercetătorii au studiat 50.000 de participanți și au demonstrat că persoanele care practică zilnic acest obicei au cu 20% sau chiar 60% mai multe șanse să își piardă acuitatea auditivă, potrivit Press Association, citați de agerpres.ro.

”Cu un eşantion de dimensiuni mari, o lungă perioadă de monitorizare şi o evaluare obiectivă a diminuării acuităţii auditive, studiul nostru oferă o dovadă solidă conform căreia fumatul reprezintă un factor de risc independent pentru pierderea auzului. Aceste rezultate oferă o dovadă solidă care susţine faptul că fumatul reprezintă un factor cauzator al pierderii auzului şi subliniază necesitatea controlului utilizării tutunului pentru prevenirea sau întârzierea dezvoltării diminuării acuităţii auditive”, a declarat unul dintre principalii autori, dr. Huanhuan Hu din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate şi Medicină Globală din Japonia.

În cazul fumătorilor, oamenii de știință au descoperit că acest obicei afectează capacitatea de a percepe sunetele înalte și pe cele de frecvență joasă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

România ocupă locul 2 în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a mortalităţii din UE. Ce afecțiuni le sunt fatale românilor?

De ce nu trebuie să îți lipsească țelina din alimentație în această primăvară? Bolile pe care le poți preveni dacă o consumi în mod constant

Disfagia, boala care îți poate pune viața în pericol. Uite care sunt riscurile ce pot să apară dacă ești diagnosticată cu această afecțiune

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului