Inele cu vanilie

24 bucati
Timp de preparare: 30 min., plus 1 ora timp de racire
Timp de copt: 20 min.

Ingrediente:

  • 200 g faina integrala
  • 1/2 praf de copt
  • 125 g zahar pudra
  • 1/2 baton vanilie, despicat si razuit
  • 125 g unt, rece
  • 1 ou mare, batut
  • 50 g zahar cristalizat
  • 50 g fulgi de migdale
  • panglica pentru decor

Mod de preparare:

1 Cerne faina cu praful de copt si zaharul pudra amestecat cu semintele de vanilie. Razuieste repede untul tinut la rece.

2 Cu un cutit-paleta, amesteca untul cu faina; pune jumatate din ou si continua sa amesteci cu cutitul. Cu mainile, strange aluatul intr-o minge, inveleste- l intr-o punga de plastic si da la rece 1 ora.

3 Preincalzeste cuptorul la semnul 3/170oC. Tapeteaza tava cu pergament. Intinde aluatul (asezat intre doua folii filmogene) intr-o foaie de 3 mm. Decupeaza inele cu doua cercuri de 6 si 2 cm diametru. Asaza fursecurile pe tava si unge-le cu oul ramas. Presara zahar cristalizat si fulgii de migdale si da la cuptor 20 minute. Lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si leaga-le cu panglica.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)