Înălțarea Domnului, sărbătoare importantă în Biserica Catolică

Pe 13 mai, creștinii romano-catolici celebrează Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare de după Paști. Anul acesta, ea va fi urmată la aproape o lună, pe 10 iunie, de sărbătoarea din calendralele ortodoxe și greco-catolice.

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante momente din an pentru creștini. Acesta marchează despărțirea lui Iisus de lumea palpabilă pentru a se alătura, în ceruri, lui Dumnezeu. Evenimentul s-a petrecut pe Muntele Măslinilor, în Grădina Ghetsimani unde, în văzul tuturor celor prezenți, s-a petrecut minunea Înălțării.

Locul este unul plin de însemnătate: pe deoparte este spațiul preferat de Mântuitor pentru rugăciune, pe de altă parte, este și locul în care Isus a fost arestat, înainte de a fi răstignit. „Isus intră în starea de slavă a Tatălui, de mărire, pe care noi o recunoaștem, în care noi credem și spre care ne îndreptăm cu toți frații noștri întru aceeași credință', spunea monseniorul Ioan Robu în cadrul unui interviu, referindu-se la această sărbătoare importantă.

 • Vezi și când e Înălțarea Domnului 2022? Ce se face în joia Înălțării Domnului
 • Cum sărbătorim Înălțarea Domnului?

  Ziua este marcată de slujbele de oficiere a Sfintei Liturghii, la care toți credincioșii sunt invitați să participe, fie fizic, fie online, pe site-urile bisericilor care transmit slujbele. De astăzi, saluturile „Hristos a Înviat! și „Adevărat a Înviat' sunt înlocuite cu „Hristos s-a Înălțat!' și „Adevărat s-a Înălțat!'. Și tot în această zi se mănâncă pentru ultima oară ouăle roșii (vopsite).

  Rusaliile, următoarea sărbătoare importantă

  La 10 zile distanță de Înălțarea Domnului, adică la 50 de zile de la sărbătoarea Învierii, romano-catolicii se pregătesc pentru o altă sărbătoare importantă, Rusaliile sau Coborârea Sfântului Duh.

  Citește și: Ce poți face cu ouăle roșii nemâncate?

  Foto: 123rf.com

  Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
  Urmărește-ne pe Google News
  Recomandari
  substantial.ro
  Publicitate
  CSID
  Descopera.ro
  Unica.ro
  Retete
  Baby
  Life.ro
  Doctorul Zilei
  VIVA!
  ELLE
  Diva Hair
  Sfatul medicului
  Sfatul parintilor
  TV Mania
  Shtiu.ro
  Trending news
  Mai multe din Spiritualitate