Înălțarea Domnului, sărbătoare importantă în Biserica Catolică

Pe 13 mai, creștinii romano-catolici celebrează Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare de după Paști. Anul acesta, ea va fi urmată la aproape o lună, pe 10 iunie, de sărbătoarea din calendralele ortodoxe și greco-catolice.

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante momente din an pentru creștini. Acesta marchează despărțirea lui Iisus de lumea palpabilă pentru a se alătura, în ceruri, lui Dumnezeu. Evenimentul s-a petrecut pe Muntele Măslinilor, în Grădina Ghetsimani unde, în văzul tuturor celor prezenți, s-a petrecut minunea Înălțării.

Locul este unul plin de însemnătate: pe deoparte este spațiul preferat de Mântuitor pentru rugăciune, pe de altă parte, este și locul în care Isus a fost arestat, înainte de a fi răstignit. „Isus intră în starea de slavă a Tatălui, de mărire, pe care noi o recunoaștem, în care noi credem și spre care ne îndreptăm cu toți frații noștri întru aceeași credință', spunea monseniorul Ioan Robu în cadrul unui interviu, referindu-se la această sărbătoare importantă.

Cum sărbătorim Înălțarea Domnului?

Ziua este marcată de slujbele de oficiere a Sfintei Liturghii, la care toți credincioșii sunt invitați să participe, fie fizic, fie online, pe site-urile bisericilor care transmit slujbele. De astăzi, saluturile „Hristos a Înviat! și „Adevărat a Înviat' sunt înlocuite cu „Hristos s-a Înălțat!' și „Adevărat s-a Înălțat!'. Și tot în această zi se mănâncă pentru ultima oară ouăle roșii (vopsite).

Rusaliile, următoarea sărbătoare importantă

La 10 zile distanță de Înălțarea Domnului, adică la 50 de zile de la sărbătoarea Învierii, romano-catolicii se pregătesc pentru o altă sărbătoare importantă, Rusaliile sau Coborârea Sfântului Duh.

Citește și: Ce poți face cu ouăle roșii nemâncate?

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate