Cât timp trebuie să spunem “Hristos a înviat”

Cât timp trebuie să spunem

Cât timp trebuie să spunem "Hristos a înviat"

Imediat după slujba de Înviere, toți creștinii se salută folosind formularea “Hristos a înviat”, însă foarte puțini știu cât timp trebuie spusă aceasta.

Urările de tipul “Hristos a înviat”, la care se răspunde cu “Adevărat a înviat”  se folosesc foarte des în această perioadă. Potrivit bisercii, aceste formulări trebuie folosite timp de 40 de zile, până în momentul în care credincioșii sărbătoresc Înălțarea Domnului. Din ziua Înălțării, creștinii se vor saluta spunându-și “Hristos s-a înălțat” și “Adevărat s-a înălțat” până în ziua Rusaliilor, conform digi24.ro.

Perioada ce urmează imediat după Paște este o perioadă încărcată de lumină, iar creștinii se pregătesc spiritual pentru un nou eveniment important, mai exact Înălțarea Domnului. În acest an, Înălțarea este sărbătorită pe data de 23 mai. În toată această perioadă, preoții sunt îmbărcați în alb și la fel și bisericile sunt decorate folosind această culoare, în interiorul acestora fiind un prilej de bucurie și cântându-se cântece care să amintească de miracolul Învierii.

Foto: pixabay.com

Citește și:

O icoană a Maicii Domnului a început să lăcrimeze într-o biserică din Sibiu

Tradiţii şi superstiţi în Săptămâna Luminată: ce trebuie să faci în fiecare zi din această săptămână

Cât timp pot fi consumate ouăle roșii preparate pentru masa de Paște

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate