În exclusivitate pentru Avantaje, o dependentă de heroină din România se destăinuie: “Mi-a distrus tinerețea, sănătatea. Am început să vând lucruri din casă și să fur, pentru o doză

dependeta de droguri

Dependenţa de droguri este realitatea  dură a lumii în care trăim. Oricât am vrea să ne ascundem, să nu vedem, să nu auzim, consumatorii de droguri se află printre noi. De-a lungul anilor am auzit tot felul de povești cu și despre dependenţi, încât am ajuns să ne temem că ne-ar putea face rău și evităm interacţiunea cu ei. Care este adevărul din spatele acestei cortine sumbre și cât de departe pot merge pentru a-și procura drogurile? În exclusivitate pentru Avantaje, o dependentă de heroină se destăinuie:

În exclusivitate pentru Avantaje, o dependentă de heroină din România se destăinuie: “Mi-a distrus tinerețea, sănătatea. Am început să vând lucruri din casă și să fur, pentru o doză

Andreea C., o tânără de 26 de ani din București, internată într-un centru pentru persoane cu adicții, a acceptat să răspundă la câteva întrebări în schimbul promisiunii că nu-i vom dezvălui numele real.

            Andreea, cum te simți?

Acum mă simt ciudat, ameţită. Fizic mă simt rău. Psihic e perioada aia de sevraj când nimic nu mai pare la fel. Ȋncep să îmi revin la realitate și îmi dau seama cât rău am făcut… cât rău mi-am făcut mie, familiei.

            Cum a început totul?

Am început să consum droguri dintr-o prostie. Mă aflam la o petrecere cu prietenii. La început a fost curiozitatea și dorinţa de a face ceva nou. Toţi lăudau efectele drogurilor. Am vrut să simt starea aia, să evadez din realitate. Ai mei erau divorţaţi, sora mea de 16 ani rămăsese însărcinată, iar eu mă întrebam ce să fac cu viaţa mea.

            Cât de repede s-a instalat dependența?

Aș putea să spun că imediat. Mi-a plăcut starea și am vrut să o repet. Prima dată nu am plătit, dar dăţile următoare a trebuit să dau bani pentru a-mi procura plăcerea. Apoi, pe măsură ce am devenit consumatoare, am început să cresc doza până când nu m-am mai putut opri. Am ajuns să mă injectez…

            Cum te-a afectat faptul că ai devenit dependentă de droguri?

Total. Mi-a distrus tinereţea, sănătatea…  Am început să vând lucruri din casă pentru bani.  Când nu am mai avut ce să vând am început să fur. Aș fi făcut orice pentru o doză.

            Cum te-ai hotărât să renunţi?

Nu m-am hotărât eu. Nu știu dacă aș fi avut puterea să o fac. Mama a luptat mult să mă aducă aici. Prin nașul meu de botez a găsit o doamnă doctor dispusă să mă ajute. Nu m-am opus, deși uneori simt că nu mai rezist. Trec prin multe stări, tremur, sunt agitată, ameţită, îmi este cald…

            Andreea, ai fi putut să faci rău cuiva pentru o doză?

Nu știu cum să vă explic… în acele momente nu mai gândești. Tot ce vrei este să obţii doza, cu orice preţ. Probabil că aș fi putut face rău fără să gândesc. Acum vreau să uit de acea perioadă. Cȃnd o să ies de aici, o să mă mut la ţară. Vreau să încep o viaţă nouă, departe de orice provocare.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ea este dovada că oricine poate să aibă o siluetă de invidiat

Cum să dormi mai bine noaptea

O nouă provocare virală face victime în rândul adolescenților

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje