În ce condiții sunt scutiți creștinii de post. Tu de încadrezi?

in ce conditii sunt scutiti crestinii de post

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an și cu siguranță și cel mai greu de dus la capăt. Foarte multe persoane încearcă să reziste tentațiilor culinare și asta pentru că simt nevoia ca în această perioadă să se purifice, atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic. 

Postul este indicat pentru sănătate, atât timp cât sunt respectate câteva condiții esențiale care să ajute organismul să funcționeze așa cum trebuie. Chiar dacă este recomandat, există câteva categorii de persoane care primesc dezlegare din partea bisericii și astfel ele nu sunt nevoite să postească. Această dezlegare se acordă doar în condiții speciale, mai exact femeilor care sunt însărcinate, copiilor, bătrânilor și persoanelor care suferă de anumite afecțiuni.

Femeile însărcinate și postul

Femeile însărcinate și cele care alăptează nu sunt nevoite să postească. Dacă totuși postul nu le afectează sănătatea, biserica recomanda ca măcar câteva zile să se abțină de la preparatele care conțin produse de origine animală. Femeile însărcinate și cele care alăptează primesc această dezlegare tocmai pentru a le oferi copiilor toate vitaminele și mineralele de care au nevoie pentru a se dezvolta așa cum trebuie.

Postul pentru copii

O altă categorie de persoane pentru care biserica oferă dezlegare de la post sunt copiii. În cazul acestora, până la vârsta de 7 ani, postul nu este necesar. Cu toate acestea, biserica îi sfătuiește pe părinți să îi învețe pe cei mici ce înseamnă postul, să le explice care sunt condițiile, asta pentru ca ei să înțeleagă exact care este rostul acestui ritual și să îl aplice atunci când vor crește. În cazul copiilor, biserica socotește că aceștia nu au păcate și nu au nevoie de pocăință, motiv pentru care nu este nevoie să se abțină de la nimic.

Cum postesc bătrânii și bolnavii

Bătrânii și bolnavii sunt și ei scutiți de postul alimentar. Din cauza faptului că aceste persoane au un organism slăbit, ei au nevoie de o hrană bogată în vitamine și proteine, ceea ce implică și consumul de alimente de origine animală.  Astfel, biserica nu le impune să renunțe la anumite alimente, dar în cazul lor este foarte important să țină post din punct de vedere spiritual și să își îndrepte gândurile către credință.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Postul Paștelui 2017. Câte zile de post trebuie să ţii înainte de a merge la spovedanie?

Ce spune Arsenie Boca despre post: Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci…'

Este interzis botezul în timpul postului? Uite ce spun preoții

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate