Este interzis botezul în timpul postului? Uite ce spun preoții

botez

Ai făcut calculul și momentul în care ar trebui să îți botezi copilul pică fix în post? În acest moment ești într-o confuzie totală pentru că nu știi cum ar trebui să procedezi și asta pentru că tradiția spune că în post nu ar trebui să se facă nici nunți, nici botezuri.

Chiar dacă în post nu se fac nunți și botezuri, biserica recomandă ca botezul să fie săvârșit începând cu ziua 8 de la naștere, până în ziua 40, fără ca acest termen să fie depășit. Cum lămurim această problemă?

Tot ce ai știut până acum despre botezul în post este greșit. Probabil ai luat de bună ideea că botezul în post este un păcat și te-ai gândit să amâni data fericitului eveniment până după încheierea postului. Preoții sunt de părere că acest lucru este total eronat și că botezul nu ar trebui amânat doar pentru că suntem în post. Mai exact, preoții recomandă ca cei mici să fie aduși la biserică pentru a primi taina sfânului botez cât mai repede. Cu toate astea, există un lucru pe care enoriașii nu îl pot face, mai exact petrecerea de după botez. În cazul în care botezul pică în post, biserica este de acord ca slujba să fie săvârșită, însă petrecerea ar trebui amânată pentru o dată ulterioară, care să pice în afara postului. Preoții consideră că o astfel de petrecere săvârșită în post este împotriva principiilor creștinești și reprezintă un păcat pentru cei care aleg să o facă, mai ales că la o astfel de petrecere bucatele sunt preparate folosindu-se alimente “de dulce”.

Dacă ești într-o astfel de dilemă, ar fi bine să te consulți cu duhovnicul tău și împreună să alegeți cea mai bună cale pentru rezolvarea acestei probleme. Totuși, trebuie să excluzi din start organizarea unei petreceri în post, acest lucru nefiind benefic pentru tine și familia ta.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce este botezul de urgență și în ce condiții se face acest ritual

Sfatul controversat al unui preot a devenit viral pe Facebook

Rugăciune către îngerul păzitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate