Idei ingenioase pentru vopsitul ouălor

shutterstock_176736938Cut

Transformă vopsitul ouălor într-o activitate distractivă, alături de cei dragi.

 Ai nevoie de…

hârtie de ziar sau prosop de hârtie pahar support pentru ouă lingură foarfeca ouă cu coaja albă

cutii Carmin, Dr. Oetker, cu modele şi culori diferite

PAS CU PAS

1. Spală şi degresează ouale, apoi fierbe-le la foc mic, pentru a nu se sparge. Atunci când le vopseşti, ouale trebuie să fie calde, prin urmare cel mai bine este să le păstrezi în apă fierbinte.

2 - fierberea si pastrareaCut

2. Dacă preferi vopseaua sidefată, procedeul este foarte simplu: decupează cele patru culori din plic şi pune-le într-un vas cu apă fierbinte, apoi aşteaptă pâna când vopseaua devine lichidă.

3 - pregatirea vopseleiCut

3. Folosind mânuşile, omogenizează plicul de culoare, apoi toarnă cel mult trei picaturi în palmă; rostogoleşte oul uscat în podul palmei până când vopseaua se usucă pe ou şi culoarea devine uniformă.

4. vopsit 2Cut

4. Dacă preferi colorarea cu vopsea lichidă, într-un vas de 1,5 l se amestecă 700 ml de apă clocotită cu trei linguri de oţet. Goleşte conţinutul unui plic de vopsea şi amestecă, apoi lasă ouale acolo 4 minute.

5. vopsit alta tehnicaCut

5. Partea distractivă acum începe: alege cutiile de vopsea care includ şi stickere 3D pentru accesorizat ouale şi lasă-i pe cei mici să le lipească.

6. aplicarea buburuzeiCut

6. Cu siguranţă asta îi va ţine ocupaţi o bună perioadă!

FINALULCut

CONCURS PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Gândeşte-te la un premiu pentru cel mai frumos ou ornat, şi în felul acesta vei avea garanţia că cei mici îşi vor da tot interesul şi că vor fi grijulii cu creaţiile lor.

OBICEIURI DE PASTI!

Tradiţiile diferă de la o regiune la alta.

MOLDOVA În dimineaţa de Paşti, se pregăteşte un vas cu apă, în care se pune un ou roşu şi un ban. Fiecare membru al familiei îşi clăteşte faţa cu apă şi-şi atinge obrajii cu oul, iar ultimul ia şi bănuţul.

MARAMUREŞ Copiii merg la prieteni şi la vecini să anunţe Învierea Domnului, iar gazda le dăruieşte câte un ou roşu.

CÂMPULUNG MOLDOVENESC Duminica dimineaţă, credincioşii ies în curtea bisericii, se strâng în cerc şi aşteaptă ca preotul să treaca prin dreptul lor pentru a le sfinţi bucatele din coşul de Paşti.

CUM CIOCNEŞTI? Primul care ciocneşte este cel mai vârstnic bărbat de la masă. În prima zi se ciocnesc vârfurile, a doua zi vârf cu dos, iar în zilele următoare dos cu dos.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare