Marea poveste a insulei Malta prin 100 de obiecte

Marea poveste a insulei Malta prin 100 de obiecte

135_3548

Poate fi istoria bogată și tumultoasă a unei națiuni expusă doar prin 100 de obiecte? Muzeul Național de Arheologie din Valletta a reușit să o facă.

Începând cu luna martie 2013, muzeul găzduiește expoziția „Malta – Marea poveste a unei mici insule-națiuni prin 100 de obiecte', care va putea fi vizitată pana la 1 februarie 2015, în fiecare zi, între orele 8.00 și 19.00.

Expoziția celor 100 de obiecte

În cadrul Muzeului Național de Arheologie din Malta sunt expuse artefacte datând încă din perioada neolitică (5000 i.Hr.), până în perioada fenicienilor (400 i.Hr), ce reprezintă fie instrumente folosite în preistorie în sarcinile de zi cu zi, fie modele de animale și oameni.

Cele mai impresionante exponate sunt pumnalele din bronz, din epoca bronzului, recuperate de la Templul Tarxien, Venus din Malta, de la Hagar Qim, iar din epoca fenicienilor – pandantivele Horus și Anubis și un sarcofag antropomorf.

Alte exponate ale Muzeului Național de Arheologie

O vizită la Muzeul de Arheologie este modalitatea ideală prin care atât copiii, cât și adulții pot descoperi istoria impresionantă a Maltei, influențată de-a lungul timpului de poziția sa geografică și de civilizațiile care s-au stabilit aici.

În afară de colecția celor 100 de exponate, mai pot fi admirate aici obiecte de ceramică, bijuterii, ornamente, unelte și piese din epoca bizantină.

Capitala insulei Malta este un important centru cultural, având o mare densitate de muzee, biserici și monumente importante, pe o suprafață de mai puțin de 1 km pătrat. În afară de Muzeul Național de Arheologie, mai poți vizita în Valletta și Muzeul Național de Arte Frumoase, Muzeul Jucăriilor, Muzeul Catedralei Sf. Ioan și Muzeul Național al Războiului.

Autor:  Geanina Ichim

Sursa Foto: consultantturism.ro

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5* – de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta