Icoana care îi ajută pe dependeții de alcool și stupefiante să scape de aceste vicii

icoana potirul nesecat

Dependența de alcool și stupefiante reprezintă o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, multe dintre ele încercând să îți găsească alinarea pentru diferite necazuri în aceste vicii. 

Alcoolul sau drogurile alterează starea de sănătate, multe persoane pierzându-și viața din cauza acestora. Pentru a scăpa de această patimă, mulți oameni au nevoie de ajutor specializat. Pe lângă clincile de dezintoxicare, biserica are și ea un rol important în procesul de vindecare. Astfel, au existat multe cazuri în care cei care sufereau din cauza acestor probleme au reușit să își găsească liniștea mergând în diferite locașuri de cult. Una dintre icoanele despre care se crede că ar avea puteri miraculoase în cazul celor care suferă de pe urma acestor vicii este icoana „Potirul Nesecat'.

Cum îi ajută icoana „Potirul Nesecat' pe dependeții de alcool și stupefiante

Icoana  „Potirul Nesecat' este o icoană care o înfățișează pe Fecioara Maria. Chiar dacă există multe icoane cu Maica Domnului, modul în care este realizată aceasta este unic. Astfel, în icoană este reprezentată Fecioara Maria alături de pruncul Iisus, acesta aflându-se într-un potir. Această icoană este recunoscută pentru minunile pe care le-a făcut în cazul persoanelor dependente de alcool sau substanțe interzise. Legenda vorbește despre un soldat din rezerva Tula care obișnuia să își dea toată pensia pe alcool. Într-o noapte, în visul acestuia a apărut un sfânt bătrân care l-a sfătuit să meargă la Mănăstirea Maicii Domnului din Serpuhov și să se roage la icoana „Potirul Nesecat'.  La început, soldatul nu a luat visul în seama, însă acesta s-a tot repetat, lucru care l-a convins să meargă și să se roage. Când a ajuns la mănăstire, călugării nu știau de această icoană, însă gândindu-se mai bine au realizat că aceasta există. Rugându-se la această icoană, soldatul s-a vindecat de patima băuturii, potrivit crestinortodox.ro.

Astfel, icoana „Potirul Nesecat' a fost descoperită în Rusia, în anul 1878 de către acest soldat. În prezent, icoana se află la Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, din Mănastirea Serpuhov, Vasotk. Călugării de aici aprind mereu lumânări și se roagă tot timpul pentru cei care suferă din pricina băuturii și drogurilor.

Rugăciunea ce trebuie rostită în fața icoanei „Potirul Nesecat'

Toți cei care se roagă în fața icoanei „Potirul Nesecat' ar trebui să rostească această rugăciune, potrivit crestinortodox.ro:

” O, Prea milostivă Stăpână! Pentru a dobandi apararea Ta cadem acum la Tine. Cauta spre rugaciunile noastre, auzi-ne cu milostivire pre noi: sotiile, copiii, maicile celor impatimiti de boala cea grea a betiei, fratii si surorile noastre, care din aceasta pricina sunt cazuti de la Maica noastra, Biserica lui Hristos, si deci de la mantuire, si ii tamaduieste pe acestia ce patimesc.

O, milostiva Maica a lui Dumnezeu, atinge-Te de inimile lor si scoate-i degraba din caderile in pacate, adu-i la infranarea cea mantuitoare. Roaga-L pe Fiul tau, Hristos Dumnezeul nostru, sa ne ierte greselile, sa nu isi intoarca milostivirea de la zidirea Sa si sa ne intareasca in trezvie si intelepciune. Primeste, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, rugaciunile maicilor ce varsa paraie de lacrimi pentru copiii lor, ale sotiilor ce plang pentru sotii lor, ale copiilor, orfanilor si neputinciosilor parinti si ale noastre, ale tuturor celor ce cadem la icoana Ta, pentru ca sa ajunga, prin rugaciunile Tale, acest strigat al nostru la Tronul Celui Preainalt.

Acopera-ne si ne pazeste ca sa nu fim robiti de cel viclean si de toate cursele vrasmasilor; ajuta-ne in ceasul cel cumplit al mortii, ca, prin rugaciunile Tale, sa trecem vamile vazduhului. Izbaveste-ne de osanda cea vesnica si mijloceste ca milostivirea lui Dumnezeu sa ne acopere acum si pururea si in vecii cei nesfarsiti. Amin!”

Foto: 123rf.com,  crestinortodox.ro

Citește și:

Zi importantă pentru creștini. Astăzi este sărbătorită o mare sfântă

Descoperire uluitoare la Mormântul lui Hristos! A fost găsit un câmp electromagnetic misterios

Sărbătoare mare pentru creștini! Citește azi Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, dacă vrei să-ți meargă bine

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate