Gogoși glazurate, fără zahăr și fără gluten

Nu-i așa că și ție îți place să gătești mai sănătos? Cum știm că zahărul nu este cel mai bun prieten, am pentru tine o rețetă de gogoși gustoase, care se fac fără zahăr și nu conțin nici gluten.

gogosi-glazurate-zahar-gluten

foto gogoși cu glazură de ciocolată via Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

100 g făină de ovăz

50 g făină de cocos

1 praf de sare

1 linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

2 ouă

2 linguri ulei de cocos (lichefiat)

2 linguri iaurt grecesc (e bun și cel dietetic)

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță esență de migdale

2 linguri miere

Pentru glazură:

70 g ciocolată neagră, neîndulcită

50 g lapte de cocos

1 linguriță de miere

MOD DE PREPARARE

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade celsius și tapetează o tavă cu hârtie, apoi cu ulei de gătit. Poți folosi o tavă cu forme de gogoși cu gaură sau le poți face gogoși normale, fără gaură.
  2. Într-un castron mare, bate împreună ouăle cu uleiul de cocos, iaurtul grecesc, esențele și mierea, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până se formează aluatul. Lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi toarnă în tavă în forme.
  3. Dă tava la copt pentru un sfert de oră – până ce gogoșelele devin aurii.
  4. În timp ce gogoșile se coc la cuptor, poți face glazura de ciocolată: amestecă laptele de cocos cu mierea pe foc mediu până încep să fiarbă, apoi ia oala de pe foc. Adaugă ciocolata tăiată bucățele și las-o să se așeze timp de un minut, apoi cu un tel amestecă până se topește.
  5. Toarnă ciocolata într-o farfurie, apoi înmoaie gogoșile una câte una, apoi pune-le la răcit. Le poți orna cu fulgi de cocos.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)