Nu-i așa că și ție îți place să gătești mai sănătos? Cum știm că zahărul nu este cel mai bun prieten, am pentru tine o rețetă de gogoși gustoase, care se fac fără zahăr și nu conțin nici gluten.
![gogosi-glazurate-zahar-gluten]()
foto gogoși cu glazură de ciocolată via Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
100 g făină de ovăz
50 g făină de cocos
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
2 ouă
2 linguri ulei de cocos (lichefiat)
2 linguri iaurt grecesc (e bun și cel dietetic)
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență de migdale
2 linguri miere
Pentru glazură:
70 g ciocolată neagră, neîndulcită
50 g lapte de cocos
1 linguriță de miere
MOD DE PREPARARE
- Încălzește cuptorul la 180 de grade celsius și tapetează o tavă cu hârtie, apoi cu ulei de gătit. Poți folosi o tavă cu forme de gogoși cu gaură sau le poți face gogoși normale, fără gaură.
- Într-un castron mare, bate împreună ouăle cu uleiul de cocos, iaurtul grecesc, esențele și mierea, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până se formează aluatul. Lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi toarnă în tavă în forme.
- Dă tava la copt pentru un sfert de oră – până ce gogoșelele devin aurii.
- În timp ce gogoșile se coc la cuptor, poți face glazura de ciocolată: amestecă laptele de cocos cu mierea pe foc mediu până încep să fiarbă, apoi ia oala de pe foc. Adaugă ciocolata tăiată bucățele și las-o să se așeze timp de un minut, apoi cu un tel amestecă până se topește.
- Toarnă ciocolata într-o farfurie, apoi înmoaie gogoșile una câte una, apoi pune-le la răcit. Le poți orna cu fulgi de cocos.
Acum pune mana si fa si tu niste gogosi pufoase! Nu e greu deloc!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro