Gnocchi

Ingrediente:

  • 500g cartofi cu coaja alba
  • 200g faina, plus 40g pentru tapetat planseta
  • 2 galbenusuri
  • 50g parmezan, ras
  • un praf de nucsoara, sare si piper

Mod de preparare:

1 – Fierbeti cartofii in coaja, in apa cu sare, timp de 30 minute. Scurgeti-i si curatati-i de coaja, cat sunt calzi. Radeti-i pe razatoarea fina, deasupra unui castron.

2 – Cu ajutorul unei furculite, incorporati faina, galbenusurile si parmezanul. Potriviti de sare si piper si adaugati un praf de nucsoara. Pudrati planseta cu faina si framantati aluatul manual: rezulta o coca tare si elastica.

3 – Impartiti-l in mai multe portii de 100g. Cu mainile pudrate cu faina, modelati batoane de circa 1 cm grosime si apoi taiati-le in segmente de aprox. 2cm.

4 – Apasati fiecare galusca cu dintii unei furculite, pe o parte si pe alta, pentru a lasa santuri.

5 – Fierbeti galustele in apa clocotita cu sare. Cand se ridica la suprafata, scoateti-le cu ajutorul unei supiere si asezati-le pe un prosop, pentru a se scurge.

Sfat util:
Daca aluatul este prea moale, adaugati putina faina. Pentru ca in timpul fierberii cartofii sa nu crape, intepati-i de la inceput cu o scobitoare.

Puteti folosi aceeasi compozitie de aluat – mai putin parmezanul, piperul si nucsoara – si la gatirea galustelor cu prune.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Garnituri de cartofi