Ingrediente:
Mod de preparare:
1 – Fierbeti cartofii in coaja, in apa cu sare, timp de 30 minute. Scurgeti-i si curatati-i de coaja, cat sunt calzi. Radeti-i pe razatoarea fina, deasupra unui castron.
2 – Cu ajutorul unei furculite, incorporati faina, galbenusurile si parmezanul. Potriviti de sare si piper si adaugati un praf de nucsoara. Pudrati planseta cu faina si framantati aluatul manual: rezulta o coca tare si elastica.
3 – Impartiti-l in mai multe portii de 100g. Cu mainile pudrate cu faina, modelati batoane de circa 1 cm grosime si apoi taiati-le in segmente de aprox. 2cm.
4 – Apasati fiecare galusca cu dintii unei furculite, pe o parte si pe alta, pentru a lasa santuri.
5 – Fierbeti galustele in apa clocotita cu sare. Cand se ridica la suprafata, scoateti-le cu ajutorul unei supiere si asezati-le pe un prosop, pentru a se scurge.
Sfat util:
Daca aluatul este prea moale, adaugati putina faina. Pentru ca in timpul fierberii cartofii sa nu crape, intepati-i de la inceput cu o scobitoare.
Puteti folosi aceeasi compozitie de aluat – mai putin parmezanul, piperul si nucsoara – si la gatirea galustelor cu prune.
Pofta buna!