Iată cum se fac cartofii franţuzeşti
Se aseamănă cu gratin dauphinois dar este mai dietetic. Ingrediente pentru 6 porţii • Gata în 1 oră şi 10 minute • 218 calorii per porţie • 11 g grăsimi
■ 1 kg cartofi cu coajă albă, spalăţi şi tăiaţi felii subţiri , 75 g unt topit
■ Câteva crenguţe cimbru, sfărâmat
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-o tavă rotundă de blat aşază feliile de cartofi în straturi, presară sare, piper şi cimbru şi unge cu unt fiecare strat. Stropeşte cu untul rămas.
2 Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 50 minute – 1 oră. În ultimele 20 minute, îndepărtează folia de aluminiu pentru a se rumeni. Straturile trebuie să stea lipite. Serveşte tăiat sferturi.
Pont! Poţi folosi un vas termorezistent în loc de forma de blat.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Garnituri de cartofi