Se aseamănă cu gratin dauphinois dar este mai dietetic. Ingrediente pentru 6 porţii • Gata în 1 oră şi 10 minute • 218 calorii per porţie • 11 g grăsimi
■ 1 kg cartofi cu coajă albă, spalăţi şi tăiaţi felii subţiri , 75 g unt topit
■ Câteva crenguţe cimbru, sfărâmat
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-o tavă rotundă de blat aşază feliile de cartofi în straturi, presară sare, piper şi cimbru şi unge cu unt fiecare strat. Stropeşte cu untul rămas.
2 Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 50 minute – 1 oră. În ultimele 20 minute, îndepărtează folia de aluminiu pentru a se rumeni. Straturile trebuie să stea lipite. Serveşte tăiat sferturi.
Pont! Poţi folosi un vas termorezistent în loc de forma de blat.