Gem de citrice

gem de citrice

Rezultă circa 5 borcane. E gata în 1 oră și 30 de minute

Ingrediente necesare

6 lămâi

4 lămâi mici, verzi (chitre)

4 portocale

1,5 kg zahăr

Cum prepari gemul de citrice

1 Cu ajutorul unui cuţit de curăţat coaja legumelor, curăţă toate lămâile şi 2 portocale. Taie coaja în fâşii subţiri şi pune într-un vas împreună cu zeama fructelor stoarse. Apoi strecoară într-un vas şi completează cu apă până când obţii 2 litri de lichid. Pune lichidul într-un vas pe foc. Mărunţeşte fructele stoarse într-un tocător electric şi pune apoi în tifon dublu, ca într-o pungă, legat cu sfoară şi pune-o în vas.

2 Fierbe timp de 40 de minute, până când lichidul scade la jumătate. Pune tifonul într-o strecurătoare, deasupra vasului şi presează puternic pentru a extrage cât mai multă pectină posibil. Adaugă zahărul şi pulpa din tifon şi dă vasul la foc mic până când se dizolvă complet. Apoi fierbe timp de 15 minute şi verifică dacă s-a legat. Lasă deoparte timp de 30 minute, pentru ca pulpa să se distribuie uniform.

3 Păstrează în borcane sterilizate, într-un loc răcoros şi întunecat, timp de maximum 1 an.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare