Cât de sănătos este să bei apă cu sare pentru detoxifierea organismului? Avantajele și dezavantajele acestui obicei

Adoptarea unui stil de viață sănătos a devenit principala preocupare a foarte multor persoane, acestea fiind hotărâte să facă mici schimbări care să influențeze calitatea vieții. Alimentația și sportul sunt două dintre elementele cheie ale acestui proces, dar există și alte câteva artificii ce pot îmbunătăți funcționarea organismului.

Apă cu lămâie, apă cu sare, apă cu vitamine, toate acestea variante sunt promovate în mediul online ca fiind soluții naturale împotriva bolilor care pot pune sănătatea în pericol. Chiar dacă sunt prezentate ca fiind tratamente universal valabile, multe dintre ele funcționează doar în cazul anumitor persoane.

Cât de sănătos este să bei apă cu sare pentru detoxifierea organismului?

Consumarea unei cantități de apă în care a fost dizolvată sare naturală a fost trucul la care foarte multe persoane au apelat pentru detoxifierea organismului. În timp ce pentru unii acest amestec a funcționat și au observat rapid beneficiile, pentru alții, soluția salină a dus la agravarea unor probleme de sănătate deja existente.

Sophia Gushée, adepta unui stil de viață sănătos, a testat apa cu sare pentru a vedea dacă starea ei de sănătate suferă schimbări. După ce a consumat băutura timp de o săptămână, aceasta a observat că pielea a avut un aspect mult mai curat, nivelul de energie a crescut, iar organismul a eliminat toxinele.

La polul opus, nutriționista Rhiannon Lambert nu este atât de convinsă de beneficiile acestei băuturi, aceasta fiind sceptică cu privire la proprietatea acesteia de a elimina toxinele din organism, potrivit independent.co.uk.

“Deseori, ne lăsăm păcăliți de aceste trenduri pe care le vedem pe internet, iar acest truc poate fi altul în raport cu care ar trebui să fim precauți. Studiile au arătat că sarea consumată cu moderație poate regala tensiunea arterială. Cu toate acestea, prea multă sare poate duce la hipertensiune arterială.”, este de părere Rhiannon Lambert, potrivit independent.co.uk.

Promovată ca fiind o practică sănătoasă, consumarea soluției saline în exces poate duce la deshidratare și poate cauza apariția problemelor la nivelul inimii. În plus, specialiștii atrag atenția că nu orice sare ar trebui dizvolvată în apă, ci doar cea naturală, sarea provenită din munții Himalaya fiind preferată.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum ar putea fi stopată răspândirea cancerului de sân? Descoperirea medicală care ar putea salva o mulțime de vieți

Cancerul de vezică urinară, pe locul 5 ca incidență la nivel global. Care sunt primele simptome ale acestei boli?

Cercetarea care ar putea schimba tot ce știam până acum despre leucemie. Cum ar putea fi prevenită această afecțiune?

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului