Frigărui de chifteluțe
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/06/frigarui-de-chiftelute1.png)
Sunt de preferat unui hotdog și cu siguranță vor fi pe placul celor mici, chiar dacă sunt mofturoși din fire.
Ingrediente necesare frigăruilor de chifteluțe
– 300 g carne tocată de porc
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 căței de usturoi, zdrobit
– 1 linguriță zahăr tos
– 1 lingură oregano sau cimbru, mărunțit
– 2 cepe, tocate mărunt
– 350 g sos de roșii
– 4 mini baghete sau aluat
– 100 g cașcaval, răzuit
– Busuioc pentru ornat, opțional
Cum se prepară frigăruile de chifteluțe
Combină carnea cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei, usturoiul, zahărul tos şi oregano şi lasă să stea deoparte 10 minute, pentru ca aromele să se dezvolte. Modelează chifteluţe şi înfige-le pe ţepuşe.
Încinge uleiul rămas şi rumeneşte ceapa 10 minute. Stinge cu sosul de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.
Încinge grătarul la temperatură potrivită şi frige frigăruile 15-20 minute, întorcând frecvent pentru a se pătrunde uniform.
Între timp, coace mini baghetele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Taie-le în două, unge cu sos de roşii şi adaugă chifteluţe fripte. Presară caşcaval şi ornează cu busuioc.