Frigărui de chifteluțe

Sunt de preferat unui hotdog și cu siguranță vor fi pe placul celor mici, chiar dacă sunt mofturoși din fire.

  • frigarui de chiftelute4 portii
  • Timp de preparare 40 minute
  • 560 calorii per porție
  • 30 g grăsimi

Ingrediente necesare frigăruilor de chifteluțe

– 300 g carne tocată de porc

– 2 linguri zeamă de lămâie

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 căței de usturoi, zdrobit

– 1 linguriță zahăr tos

– 1 lingură oregano sau cimbru, mărunțit

– 2 cepe, tocate mărunt

– 350 g sos de roșii

– 4 mini baghete sau aluat

– 100 g cașcaval, răzuit

– Busuioc pentru ornat, opțional

Cum se prepară frigăruile de chifteluțe

Combină carnea cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei, usturoiul, zahărul tos şi oregano şi lasă să stea deoparte 10 minute, pentru ca aromele să se dezvolte. Modelează chifteluţe şi înfige-le pe ţepuşe.

Încinge uleiul rămas şi rumeneşte ceapa 10 minute. Stinge cu sosul de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.

Încinge grătarul la temperatură potrivită şi frige frigăruile 15-20 minute, întorcând frecvent pentru a se pătrunde uniform.

Între timp, coace mini baghetele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Taie-le în două, unge cu sos de roşii şi adaugă chifteluţe fripte. Presară caşcaval şi ornează cu busuioc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Aperitive cu carne