Foitaj cu cascaval si ciuperci
O imbinare perfecta intre gustul cascavalului, aroma ciupercilor si fragezimea aluatului 8 bucati
Timp de pregatire: 40 min.
Ingrediente:
Aluatul fraged pentru tarte il puteti cumpara gata preparat din comert.
pentru umplutura
- 150 g ciuperci taiate felii
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 500 g aluat de foitaj
- 100 g cascaval
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper negru
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Incingeti 1 lingura ulei de masline si prajiti timp de 3 minute, amestecand incontinuu, 1catel de usturoi zdrobit, ciupercile taiate felii si 1 lingurita de cimbru. Presarati sare si piper negru, proaspat macinat. Lichidul trebuie sa se evapore complet.
2 Taiati aluatul de foitaj in 8 triunghiuri. Taiati cascavalul in 8 felii subtiri.
Pe fiecare bucata de aluat asezati cate o felie de cascaval, o lingurita de ciuperci si apoi presarati boia iute. Rulati, incepand de la baza triunghiului, si asezati-le pe hartie pergament. Ungeti-le cu galbenus si dati-le la cuptor timp de 25 minute, pana cand se rumenesc.
Ca sa ramana crocante, impachetati-le in hartie pergament dupa ce se racesc complet.
Pofta buna!