Fasole bătută cu usturoi. Rețetă tradițională și pufoasă, de post

fasole batuta

Fasole bătută cu ceapă și usturoi, o rețetă de post cu mare succes printre români. Mai ales în perioada postului mâncăm multă fasole.

Este un preparat sățios și foarte gustos, preferat de toata lumea. Rețeta de fasole bătută nu are cum să nu iasă dacă pui fasolea din timp la înmuiat, așa va fierbe mai repede și mai ușor.

Fasole bătută cu ceapă și usturoi. Rețetă tradițională

Ingrediente:

500 grame fasole uscată
4-5 cepe
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
o jumatate de căpățână de usturoi
2 linguri bulion
sare
piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare. Cel mai bine ar fi să fie lăsată la înmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe foarte bine în 2-3 ape. (Atenție, de fiecare dată apa trebuie să fie caldă, nu rece!).

În ultima apă, se lasă la foc mic, să fiarbă atât cât are nevoie. Pentru un gust aparte, poti adauga rondele de morcov, boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele de dafin se vor înlătura ulterior, când se pasează fasolea.

Pe wowbiz găsești rețeta completă de fasole, preparat tradițional și foarte gustos.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare