Există prietenie după dragoste?

Cei mai mulți dintre noi credem că din prietenia dintre un bărbat și o femeie sunt mari șanse să se nască, la un moment dat, dragostea. Dar există prietenie după dragoste? Mai este loc de ea după ce dragostea s-a stins?

De-a lungul vieții multe lucruri se schimbă. Chiar și o iubire mare, pătimașă, la un moment dat se poate consuma și poate ajunge la capăt de drum. Aproape nimic nu este constant în viață, nici măcar dorințele și perspectivele noastre. Anii trec, ne maturizăm, vedem lucrurile diferit față de cum le vedeam cu ceva vreme în urmă, descoperim că alta este calea pe care vrem să o urmăm. Descoperim că nici relația pe care o avem nu este cea la care am visat, și că lucrurile care ne făceau fericiți acum parcă nu mai înseamnă nimic.

Ajunse într-un astfel de punct, unele cupluri aleg să facă mai întâi o pauză înainte de despărțirea definitivă. Să vadă dacă se mai poate repara ceva. Și dacă nu se mai poate, cum vor fi de-acum înainte? Iată câteva sfaturi care să vă ajute să hotărâți dacă veți rămâne sau nu prieteni.

Discutați cu sinceritate

Vreți să rămâneți prieteni după ce relația voastră s-a sfârșit? Este important să vreți amândoi același lucru. Nu se poate doar pe jumătate, nu se poate dacă doar unul dintre voi își dorește. Nu poți forța fostul partener să îți devină prieten. Respectă-i decizia și mergi mai departe. Mai important este să nu deveniți dușmani, dacă prieteni nu puteți rămâne.

Respectați limitele

Să fiți prieteni după ce ați fost un cuplu este ușor numai în teorie. Ca să fie și în practică ar trebui să puteți fi capabili să lăsați trecutul în urmă, acolo unde este locul lui. Nu mai este loc de sărutări și de câte o noapte fierbinte în amintirea a ceea ce a fost cândva. Asta ar provoca și confuzie, și durere.

Nu îi luați în seamă pe cei care vă condamnă

Cei care vă cunosc vă pot pune la îndoială decizia de a rămâne prieteni. Sau vă pot spune că greșiți fundamental. Amintiți-vă că este decizia voastră, vă privește doar pe voi doi. Dacă voi chiar puteți fi prieteni, cu adevărat, le veți închide gura demonstrându-le.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Secretul unei relații de lungă durată. Un singur detaliu poate face diferența

Află la ce riscuri te expui dacă stai prea mult pe scaun

Ce putem face pentru a deveni mai toleranți?

Vezi şi 10 locuri unde să îți ceri iubita de soție!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex