Ce putem face pentru a deveni mai toleranți?

Toleranța este o virtute pe care oamenii o pot demonstra în cadrul unei colectivități și care, de cele mai multe ori, este necesară pentru ca lucrurile să se desfășoare perfect. Se vorbește des despre toleranță, însă puțini sunt cei care știu cum să își dezvolte această latură și cum să fie mai buni în relațiile cu cei din jur. 

Fie că vorbim despre relațiile cu familia sau despre cele cu prietenii, șefii sau diferitele persoane cu care intrăm în contact, psihologii sunt de părere că toleranța este foarte importantă pentru a stabili legături puternice și care să reziste în timp. În plus, toleranța ne poate ajuta să avem un comportament adecvat și să rezolvăm mult mai rapid micile conflicte care pot să apară.

Ce putem face pentru a deveni mai toleranți?

Pentru a deveni mai toleranți, psihologul Lenke Iuhoș este de părere că putem respecta 4 reguli simple. Specialistul crede că acești pași pot transforma toleranța într-un stil de viață, fără să fie nevoie de eforturi foarte mari.

1.  Gândeşte înainte să vorbeşti, fii binevoitor şi ascultă ce are de spus cineva înainte să reacţionezi

Această regulă este foarte importantă în relațiile cu cei din jur. Pentru a adopta atitudinea corectă, psihologul Lenke Iuhoș consideră că este nevoie să oferim persoanei cu care interacționăm șansa de a-și expune punctul de vedere, iar apoi să reacționăm.

„Toleranța înseamnă, întâi de toate, să ascultăm ceea ce are cel din fața noastră de spus, deoarece o să avem surpriza să constatăm că majoritatea lucrurile pe care le învățăm și le înmagazinăm provin de la alții”, a spus psihologul.

2. Interesează-te de punctul de vedere al celuilalt şi încearcă să găseşti interesele comune pe care le aveţi, dincolo de diferenţe

Cu toate că oamenii sunt diferiți, există situații în care anumite detalii îi pot apropia. Găsind interesele comune poate fi stabilită o relație care să funcționeze în timp.

3. Apreciază propriile valori culturale, dar şi pe ale altora, fără să le judeci

Valorile culturale sunt esențiale pentru fiecare persoană în parte, însă toleranța începe în momentul în care oamenii învață să le accepte și pe cele ale oamenilor din jur. Acceptându-i pe cei din jur putem înțelege o mulțime de lucruri care pot contribui la dezvoltarea noastră personală.

4. Nu-i judeca pe alţii pentru lucruri pe care nu le pot controla şi care nu ţin de ei

Oricât de mult ne-am dori, unele lucruri nu pot fi schimbate și asta pentru că nu depind de noi. Cum noi trecem prin astfel de momente, psihologii spun că trebuie să înțelegem că și cei din jurul nostru pot întâlni lucruri pe care nu le pot controla, ceea ce înseamnă că ar fi nedrept să îi judecăm doar pentru lucruri ce nu țin de ei, cum ar fi: sex, vârstă, etnie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Folosești nume de alint în relația de cuplu? Iată ce spune acest lucru despre tine

Trucuri erotice pentru a aprinde pasiunea în dormitor

Ai trecut recent printr-o despărțire? Uite ce trebuie să faci pentru ca problemele din cuplu să nu îți afecteze munca

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Relatii