De ce nu trebuie să îți lipsească țelina din alimentație în această primăvară? Bolile pe care le poți preveni dacă o consumi în mod constant

Beneficiile țelinei pentru sănătate

Primăvara este momentul în care facem o detoxifiere completă a organismului și după sezonul rece în care am consumat mai mult alimente de origine animală, legumele și fructele nu trebuie să ne lipsească din dietă.

Salatele de crudități nu doar că sunt foarte sănătoase, dar ne energizează și ne oferă vitaminele și minerale de care corpul are nevoie pentru a trece mai ușor peste astenia de primăvară. Țelina nu trebuie să lipsească din regimul nostru alimentar, aceasta având nenumărate beneficii pentru sănătate.

Beneficiile țelinei pentru sănătate

1. Scade tensiunea arterială

Creșterea tensiunii arteriale duce la apariția mai multor probleme de sănătate, unele dintre ele punând viața în pericol. Țelina conține substanțe care relaxează pereții atriali și îmbunătățesc fluxul sanguin, ducând astfel la scăderea tensiunii arteriale.

2. Reduce inflamațiile

Țelina este bogată în antioxidanți care au proprietăți antiinflamatorii. În plus, aceasta conține luteolină, un compus care previne inflamația plămânilor, gingiilor sau creierului și care inhibă dezvoltarea bacteriei numite Helicobacter pylori, cea care produce gastrită.

3. Favorizează pierderea în greutate

Pentru pierderea în greutate, țelina este cel mai potrivit aliment. Are un număr scăzut de calorii, este bogată în fibre și oferă senzația de sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceasta reglează metabolismul și favorizează pierderea kilogramelor în plus.

4. Previne cancerul

Cancerul face tot mai multe victime, iar alimentația joacă de multe ori un rol important în prevenirea acestei afecțiuni. Țelina conține poliacetilene, compuși care împiedică formarea celulelor canceroase. De asemenea, studiile au arătat că țelina conține flavonoide care distrug celulele canceroase de la nivelul pancreasului, dar și luteolin, un compus care luptă împotriva cancerului de sân.

5. Întărește sistemul imunitar

Țelina este bogată în vitamina C și  antioxidanți și întărește sistemul imunitar, motiv pentru care este important să fie consumată mai ales în timpul primăverii, atunci când organismul este sensibil și predispus la îmbolnăviri.

6. Tratează arsurile la stomac

Arsurile la stomac pot fi tratate cu ajutorul țelinei. Aceasta neutralizează acidul stomacal și previne apariția refluxului gastroesofagian.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Bolile pe care le poți trata cu ajutorul acupuncturii. Celebra metodă chinezească care te scapă rapid de dureri

Ce se întâmplă atunci când adaugi linte în diferite preparate? Trucul ieftin care îți îmbunătățește sănătatea

În ce situații anumite fructe și legume îți pot pune sănătatea în pericol?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate