România ocupă locul 2 în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a mortalităţii din UE. Ce afecțiuni le sunt fatale românilor?

România rata mortalității

Statisticile legate de rata mortalității la nivelul Uniunii Europene plasează România pe un loc fruntaș. Mai exact, țara noastră se află pe locul 2, după Bulgaria.

România, pe locul 2 în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a mortalităţii

Cercetările specialiștilor de la Eurostat au scos la iveală un adevăr îngrijorător. În anul 2015, în România s-au înregistrat 1.530 de decese la 100.000 de locuitori, ceea ce face ca țara noastră să ocupe locul 2 în topul țărilor cu o rată a mortalității ridicată, potrivit medicalmanager.ro. Topul este completat de Bulgaria, cu cea mai ridicată rată a mortalității și de Ungaria, țara care se află pe locul 3, imediat după România.

Situația este alarmantă și la nivel general și asta pentru că în anul 2015, în statele membre ale Uniunii Europene au fost înregistrate 5,217 milioane de decese, cu aproximativ 272.000 mai mult decât în anul 2014. 38% dintre persoanele care și-au pierdut viața aveau în medie între 70 și 85 de ani, iar 24% aveau sub 70 de ani.

Ce afecțiuni le sunt fatale românilor?

Studiile au arătat că principalele cauze de deces în Uniunea Europeană, dar și în România sunt infarctul, accidentul vascular și cancerul. Cele mai multe decese s-au produs din cauza unor afecțiuni apărute la nivelul sistemului circulator, în timp ce 1,3 milioane de persoane și-au pierdut viața după ce au fost diagnosticate cu o anumită formă de cancer.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce nu trebuie să îți lipsească țelina din alimentație în această primăvară? Bolile pe care le poți preveni dacă o consumi în mod constant

Bolile pe care le poți trata cu ajutorul acupuncturii. Celebra metodă chinezească care te scapă rapid de dureri

Disfagia, boala care îți poate pune viața în pericol. Uite care sunt riscurile ce pot să apară dacă ești diagnosticată cu această afecțiune

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate