Disfagia, boala care îți poate pune viața în pericol. Uite care sunt riscurile ce pot să apară dacă ești diagnosticată cu această afecțiune

Disfagia este diagnosticul pe care medicii îl pun atunci când o persoană se confruntă în mod repetat cu o dificultate la înghițire. Chiar dacă fiecare persoană a experimentat măcar o dată în viața o astfel de situație, există cazuri în care acest disconfort este prezent tot timpul la nivelul organismului.

Bolile refluxului gastro-esofagian, tumorile esofagiene sau situația în care sfincterul nu se relaxeză suficient  pentru a permite produselor alimentare să treacă în stomac sunt doar trei dintre cauzele care pot duce la apariția disfagiei. Această boală se traduce prin apariția unei dificultăți la înghițire, sufocare sau tuse puternică.

Această afecțiune poate pune de multe ori viața în pericol, tocmai pentru că produce daune majore la nivelul sistemului respirator. Mai exact, cei care au această problemă de sănătate ajung să aspire alimentele în plămâni. Atunci când alimentele, enzimele și bacteriile deviază de la esofag la plămâni, starea de sănătate se poate agrava și pot să apară pneumonia sau insuficiența respiratorie, două afecțiuni care pot fi letale, potrivit independent.co.uk.

Disflagia poate să apară odată cu înaintarea în vârstă și poate produce daune majore la nivelul organismului, motiv pentru care este nevoie de un consult de specialitate încă de le primele simptome. În plus, medicii au descoperit că persoanele diagnostice cu diverse afecțiuni neurologice, printre care scleroza în placi, accidente vasculare cerebrale sau demență, au mai multe șanse să prezinte dificultăți la înghițire. Persoanele diagnosticate cu această boală trebuie să introducă în alimentația lor foarte multe lichide pentru a evita deshidratarea. Tratamentul pentru disflagie depinde de la caz la caz și dacă cei care nu se află într-un stadiu avansat al bolii pot lua antibiotice sau li se recomandă anumite exerciții pentru a scăpa de această problemă, în cazurile grave, medicii pot interveni chirurgical pentru a trata această afecțiune.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Periajul dentar, înainte sau după masa de dimineață? Uite care este părerea specialiștilor

Cum să scapi rapid de febra musculară? 3 remedii naturale care au efecte imediate

Cum poți reduce cu 20% riscul de a te îmbolnăvi de cancer? Specialiștii au descoperit vitamina care luptă împotriva celulelor canceroase

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate