Dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, chirurg oncolog, despre importanța autoexaminării sânilor în depistarea cancerului mamar în stadii incipiente

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Cancerul de sân este cea mai întâlnită formă de cancer la femei, iar incidența sa este în creștere. În cadrul campaniei Avantaje spune #NUcancerului, dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, medic specialist chirurgie generală cu competențe în chirurgia oncologică, ne-a vorbit, printre altele, despre importanța depistării cancerului mamar în stadii incipiente și despre importanța autoexaminării sânilor.

Oricărei femei ar trebui să-i intre în reflex să-și autoexamineze sânii o dată pe lună, la o săptămână după menstruație. Înainte de menstruație, apar diverse modificări la nivelul sânului – este congestionat, dureros și poate prezenta nodului. În mod normal, aceste semne ar trebui să dispară după menstruație. Dacă ele persistă, este semn că trebuie să te prezinți cât mai repede la medic.

În cazul unui cancer de sân descoperit în stadii incipiente, tratamentele sunt mult mai bine suportate și cu rezultate la distanță mult mai bune.

Mai multe informații despre prevenție, investigații, diagnostic și tratament, în materialul video.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului