DOSAR SPECIAL Previziunile lui Nostradamus pentru 2020: începutul sfârșitului

Previziunile lui Nostradamus pentru 2020

Dacă ar fi să ne luăm după cei mai erudiți oameni ai planetei, Nostradamus a făcut cele mai precise previziuni din toate timpurile. Abilitatea sa de a vedea' viitorul s-ar fi datorat accesului său la „voci din lumea de dincolo'.

El susținea că aceste voci s-ar fi făcut auzite în momentele în care se concentra puternic asupra focului sau apei ori ajungea în transă sub efectul unor substanţe halucinogene.

În anul 1550, Nostradamus publică primele sale profeţii bazate pe condiţiile meteorologice şi fazele lunii. Ulterior, însă, au început să se facă auzite vocile' care i-au dictat', între 1555 şi 1557, aproape 2000 de profeţii. Acestea au fost transpuse pe hârtie într-un limbaj codificat și au fost organizate în catrene grupate câte o sută (centurii).

“Centuriile', care acoperă anticiparea unor evenimente până în anul 3797, s-au bucurat de un succes imens. Aproximativ 70% dintre acestea s-au împlinit până azi. Printre cele mai cunoscute predicții ale sale au fost domnia lui Napoleon, Al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea președintelui Kennedy, aselenizarea.

Se pare că nici atentatele de la 11 septembrie 2001 nu i-au fost străine clarvăzătorului. Într-un catren descifrat de experți după producerea tragediei, s-a descoperit că Nostradamus făcuse referire la cerul în flăcări', noul oraș', trăsnetul uriaș', doi frați răpuși'.

Și-a prezis propria moarte

După unii oameni de știință, Nostradamus și-ar fi prezis inclusiv propria moarte: Lângă bancă și pat voi fi găsit mort'. Într-o seară, profetul a anunțat că nu va supraviețui nopții. S-a stins într-un acces de gută și a fost găsit
mort în dimineața următoare, lângă masa de lucru.

Uragane, inundații, cutremure, erupții vulcanice, atacuri teroriste

Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2020 sunt dintre cele mai sumbre. Până în 2025, anul în care se va restabili pacea mondială, vor avea loc numeroase catastrofe.

Profetul evocă declanșarea mai multor conflicte internaționale, care vor începe în Franța. Acestea vor debuta, se pare, printr-o serie de atentate teroriste, care, treptat, se vor propaga în întreaga Europă.

Și americanii se vor confrunta cu atacurile teroriste. În Orientul Mijlociu, va lua amploare extremismul religios.
Pe plan geo-climatic, planeta va încerca să se purifice și să-și regăsească echilibrul, însă acest lucru va avea un preț mare, pe care-l va plăti omenirea. Uragane, inundații, cutremure, erupții vulcanice, toate acestea vor provoca pagube materiale majore și pierderi de vieți omenești.

Statele Unite vor fi afectate de uragane de categoria 1, în timp ce Europa va trebui să facă față unor inundații de amploare, rezultat al încălzirii globale. Inundațiile vor afecta, mai cu seamă, țări precum Italia, Cehia, Anglia. Un cutremur major va avea loc în regiunea situată între California (SUA) și Vancouver (Canada).

Totuși, învățații vremurilor care au tradus' profețiile lui Nostradamus au ținut să sublinieze că anul 2020 nu trebuie considerat o perioadă a distrugerilor, ci, mai degrabă, o perioadă propice creării unui nou sistem organizatoric, unei renașteri spirituale. În acest an, conștiința divină va începe să câștige teren.

Nici în 2020 nu se sfârșește lumea

Iar vine sfârșitul lumii anul ăsta? N-a mai fost și anul trecut?', iată o abordare pe care este aproape imposibil să nu fi auzit-o măcar o dată. În pofida faptului că, în ultimii ani, sfârșitul lumii a devenit subiect de glume, acesta a constituit, totuși, de-a lungul timpului, o obsesie a multor generații.

Apocalipsa nu este chiar o utopie

Nostradamus a atras atenția că sfârșitul va începe odată cu intensificarea crizelor economice, a crahurilor bursiere, a derapajelor socio-politice, a degradării comportamentului și sentimentelor oamenilor. Conform previziunilor acestuia, anul 2020 va fi unul critic, fără ca asta să însemne, în mod obligatoriu, sfârșitul omenirii.

Este un an care anunță o transformare majoră și o renaștere a omenirii într-o nouă dimensiune spirituală. 2020 va fi, mai degrabă, anul de debut al Apocalipsei. În lucrarea intitulată Profeții', publicată în 1555, celebrul clarvăzător a notat că acest proces al extincției va dura nu mai puțin de 27 de ani, adică până în 2046.

2020, în termeni pozitivi

Dincolo de Apocalipse, catastrofe naturale și atacuri teroriste, Nostradamus a văzut' și aspecte pozitive. Anul 2020 va fi o perioadă prosperă pe plan financiar, dar asta doar dacă banii vor fi administrați cu înțelepciune. Totodată, se vor face progrese semnificative în domeniul științific.

Citeste si

Previziunile cutremurătoare ale lui Nostradamus pentru următorii 10 ani

DOSAR SPECIAL Horoscopul alchimic și predicțiile „zodiilor-metale'

EXCLUSIV AVANTAJE Horoscop 2020, realizat de astrologul Camelia Pătrășcanu

Autor: Oana Anghel

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate