Iată cum arată cel mai important loc de pelerinaj pentru creștini

Biserica Sfântului Mormant

Biserica Sfântului Mormânt se află în interiorul zidurilor vechii cetăți a Ierusalimului și este cel mai important loc de pelerinaj pentru creștini. 

Istoria spune că locul unde s-a construit Biserica Sfântului Mormânt este, de fapt, locul unde a fost rastignit pe cruce Iisus. Cea care a identificat acest sfânt perimetru este Împărăteasa Elena, mama împăratului roman Constantin, la 300 de ani după învierea lui Iisus. Tot în acest loc, mai precis într-o grotă, s-au găsit relicve ale crucii care L-a purtat pe Iisus Hristos, astfel că la porunca lui Constantin a început în anul 326 zidirea bisericii.

Trei sute de ani mai târziu, mai precis în anul 614 biserica a fost arsă de persani, reconstruită și arsă din nou de un calif fanatic în anul 1009. Locul este venerat ca fiind Golgota iar Biserica a devenit un important loc de pelerinaj pentru creștini întrucât este considerat de ei a fi locul învierii lui Isus.

Așa cum spune tradiția creștină, trupul lui Iisus a fost coborât de pe cruce și așezat pe o deschizătură sculptată în stâncă.  Hristos a înviat, iar trupul său era dispărut când femeile au venit să-i ungă trupul la trei zile după înmormântare.

Echipa de cercetători care a asistat acum trei ani la lucrările de consolidare şi restaurare a Sfântului Mormânt din Ierusalim, a declarat că au asistat cu toții la întâmplări misterioase şi inexplicabile. Aparatele care măsurau rezonanța electromagnetică indicau mereu avarie, chiar dacă erau aparate de ultimă generație.

foto: Hepta

Citește și:

ÎN EXCLUSIVITATE: Cristalele potrivite tuturor zodiilor

Mihăiță Neșu, declarații tulburătoare: „Accidentul pe care l-am suferit mi-a arătat că rolulul omului pe pământ este…'

ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ: Construiește-ți dispozitivul capabil să neutralizeze energiile negative din jur

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate