Iată cum arată cel mai important loc de pelerinaj pentru creștini

Vezi pozele

Biserica Sfântului Mormânt se află în interiorul zidurilor vechii cetăți a Ierusalimului și este cel mai important loc de pelerinaj pentru creștini. 

Istoria spune că locul unde s-a construit Biserica Sfântului Mormânt este, de fapt, locul unde a fost rastignit pe cruce Iisus. Cea care a identificat acest sfânt perimetru este Împărăteasa Elena, mama împăratului roman Constantin, la 300 de ani după învierea lui Iisus. Tot în acest loc, mai precis într-o grotă, s-au găsit relicve ale crucii care L-a purtat pe Iisus Hristos, astfel că la porunca lui Constantin a început în anul 326 zidirea bisericii.

Trei sute de ani mai târziu, mai precis în anul 614 biserica a fost arsă de persani, reconstruită și arsă din nou de un calif fanatic în anul 1009. Locul este venerat ca fiind Golgota iar Biserica a devenit un important loc de pelerinaj pentru creștini întrucât este considerat de ei a fi locul învierii lui Isus.

Așa cum spune tradiția creștină, trupul lui Iisus a fost coborât de pe cruce și așezat pe o deschizătură sculptată în stâncă.  Hristos a înviat, iar trupul său era dispărut când femeile au venit să-i ungă trupul la trei zile după înmormântare.

Echipa de cercetători care a asistat acum trei ani la lucrările de consolidare şi restaurare a Sfântului Mormânt din Ierusalim, a declarat că au asistat cu toții la întâmplări misterioase şi inexplicabile. Aparatele care măsurau rezonanța electromagnetică indicau mereu avarie, chiar dacă erau aparate de ultimă generație.

foto: Hepta

Citește și:

ÎN EXCLUSIVITATE: Cristalele potrivite tuturor zodiilor

Mihăiță Neșu, declarații tulburătoare: „Accidentul pe care l-am suferit mi-a arătat că rolulul omului pe pământ este…'

ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ: Construiește-ți dispozitivul capabil să neutralizeze energiile negative din jur

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate