Dietele sărace în carbohidrați, un pericol pentru sănătate. Îți pot scurta viața!

dietele sărace în carbohidrați, un pericol pentru sănătate

Dietele sărace în carbohidrați au devenit un stil de viață pentru tot mai multe persoane care își doresc să scape de kilogramele în plus și să reducă riscul de îmbolnăvire. Un studiu realizat de cercetători contrazice tot ce știam până acum despre carbohidrați, arătând că eliminarea acestora din alimentație ar putea avea efecte negative pentru organism, ajungând chiar să reducă speranța de viață.

Majoritatea regimurilor de slăbire impun renunțarea la carbohidrați sau consumarea acestora în cantități foarte mici. Acest principiu considerat de mulți un secret al siluetei suple este aspru criticat de mai mulți cercetători.

Dietele sărace în carbohidrați, un pericol pentru sănătate

Oamenii de știință au studiat 25 de ani efectele pe care carbohidrații le pot avea asupra organismului. După ce au analizat obiceiurile alimentare ale tuturor celor implicați în cercetare, specialiștii au descoperit că cei care au renunțat la carbohidrați și au ales un regim bogat în carne au prezentat un risc crescut de a dezvolta boli care pot pune viața în pericol.

Specialiștii atenționează că dietele sărace în carbohidrați pot deveni un pericol pentru sănătate, acestea reducând speranța de viață cu până la patru ani, potrivit bbc.com. În cele mai multe dintre cazuri, persoanele care renunță la carbohidrați tind să aleagă preparate care conțin proteine și grăsimi animale, ceea ce duce la o îmbătrânire a organismului, dar și la apariția inflamațiilor și a afecțiunilor grave.

Pentru a reduce cât mai mult riscul de deces prematur, specialiștii recomandă ca atunci când se renunță definitiv la carbohidrați, în alimentație să fie introduse grăsimi și proteine obținute din plante și care pot asigura un stil de viață sănătos.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit? O mărime greșită îți poate afecta sănătatea!

Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare?

Cum se ține cura cu apă PI și ce efecte miraculoase are asupra organismului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate