Ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit? O mărime greșită îți poate afecta sănătatea!

ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit

Alegerea sutienului este foarte importantă, iar doamnele și domnișoarele ar trebui să facă acest lucru într-un mod cât se poate de responsabil. Un sutien ales greșit nu doar că este inestetic, dar poate provoca și o mulțime de probleme de sănătate.

Existe multe cazuri în care femeile își aleg sutienul doar ținând cont de modelul acestuia, ignorând total dimensiunea cupelor, lungimea bretelelor sau materialul din care acesta este confecționat. Acesta este motivul pentru care în momentul în care își propun să îl poarte, doamnele se confruntă cu un disconfort puternic și sunt nevoite să renunțe la sutienul pe care l-au achiziționat recent.

Ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit?

Sutienul intră în contact cu pielea și este purtat o zi întreagă, ceea ce înseamnă că alegerea unei mărimi potrivite este foarte importantă. Dacă nu este ales în mod corect, sutienul poate cauza o mulțime de neplăceri. Experții subliniază că un sutien nepotrivit poate provoca dureri la nivelul sânilor și poate modifica aspectul pielii, favorizând apariția vergeturilor, potrivit thesun.co.uk.

Mai mult decât atât, un sutien care nu se potrivește persoanei care îl poartă poate cauza dureri de gât, de spate, de umăr și poate influența semnificativ postura. Studiile arată că aproximativ 80% dintre femei își aleg greșit sutienul, ceea ce ajunge să le afecteze starea de sănătate.

În momentul în care își aleg sutienul, femeile ar trebui să se asigure că dimensiunea bretelelor este cea corectă și că banda sutienului li se potrivește perfect. Abia după ce au bifat aceste lucruri doamnele și domnișoarele ar trebui să aleagă cupa potrivită. Specialiștii sunt de părere că de puține ori poate fi aleasă cupa care să se potrivească perfect, având în vedere că sânii își pot modifica forma și mărimea, mai ales în perioada menstruației.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Remedii în caz de arsuri din accidente casnice. Ce funcționează și ce nu, dacă te arzi la gătit, cu fierul de călcat sau cu produse chimice

De ce este important să îți masezi picioarele înainte de culcare? Poți rezolva o mulțime de probleme făcând acest lucru

Fructele pe care ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă. Ce efecte au asupra organismului?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate