Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare?

ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare

Consumul unor cantități mari de sare a fost asociat de foarte multe ori cu apariția unor afecțiuni grave, în special cu dezvoltarea bolilor de inimă. Chiar dacă eliminarea din dietă a produselor care conțin sare pare o soluție pentru a scăpa de probleme, riscurile pot să apară și atunci când în organism nu există suficientă sare.

Există foarte multe cazuri în care oamenii ajung să treacă dintr-o extremă în alta, din dorința de a-și proteja sănătatea. Pentru că medicii atrag atenția că un regim alimentar bogat în sare poate duce la hipertensiune arterială și poate crește riscul de infarct miocardic și accident vascular, foarte multe persoane ajung să renunțe definitiv la acest condiment, iar alegerea poate avea efecte negative pe termen lung.

Ce se întâmplă dacă nu consumi suficientă sare?

Un studiu recent realizat de către cercetătorii din Canada susține că organismul poate avea de suferit atunci când sunt consumate cantități ridicate de sare, dar că problemele de sănătate pot să apară și în lipsa acesteia. Din acest motiv, cercetătorii consideră că sarea nu ar trebui eliminată din alimentație, ci doar consumată cu moderație.

“Corpurile noastre au nevoie de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi sodiul, dar întrebarea este cât de mult”, a spus profesorul Andrew Mente, expert în sănătatea populatiei la Universitatea McMaster, Canada, potrivit independent.co.uk.

Un consum mult prea mic de sare a fost asociat de specialiști cu creșterea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, dar și cu modificarea anumitor hormoni care există în organism, ceea ce poate duce la deces. Cercetătorii de la Universitatea McMaster sunt de părere că doar cei care au fost diagnosticați cu hipertensiune arterială ar trebui să reducă în mod semnificativ cantitatea de sare pe care o consumă zilnic.

Lucrarea științifică a fost criticată de anumiți cercetători, aceștia considerând că e nevoie de foarte multe teste pentru a vedea dacă există în realitate o legătură între consumul moderat de sare și prevenirea anumitor boli.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Remedii în caz de arsuri din accidente casnice. Ce funcționează și ce nu, dacă te arzi la gătit, cu fierul de călcat sau cu produse chimice

Cum se ține cura cu apă PI și ce efecte miraculoase are asupra organismului

De ce este important să îți masezi picioarele înainte de culcare? Poți rezolva o mulțime de probleme făcând acest lucru

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate