Desertul copilăriei: Insula Plutitoare

Desertul bunicilor noștri face furori de generații întregi. Rețeta, originară din Franța, este cunoscută în străinătate sub numele de Insula Plutitoare sau Ouă în Zăpadă.

Laptele de pasăre se prepară în jumătate de oră, se ţine la cuptor încă jumătate de oră. Se serveşte rece, ţinut la frigider.

Ingrediente pentru 6-8 porţii:

 * 6 ouă

 * 1 litru de lapte

 * 200 grame zahăr pudră

* 1 linguriţă făină

 * 2 plicuri de zahăr vanilat

 * esenţă de rom

Cum se prepară:

Se pune laptele la fiert cu zahărul vanilat. Se separă albuşurile de gălbenuşuri și se bat spumă cu 100 grame de zahăr până se întăreşte ca o bezea. Când laptele este fiert, se dă focul la mic şi cu o lingură mare (înmuiată apă rece) se ia bezea cât să acopere lingura, iar bulgării formaţi se pun în lapte. În cratiţă încap cel mult trei-patru bulgări. Aceştia se umflă la fierbere şi pentru a păstra forma nu trebuie să se atingă între ei.

După aproximativ două minute se întorc bulgării din bezea pe cealaltă parte şi se mai lasă la fiert două minute. Apoi se scot cu spumiera într-un vas larg, o tavă etc. Când se termină găluştele de bezea de fiert se dă laptele la răcit. Apoi se bate gălbenuşul spumă cu restul de zahăr (100 grame). Se toarnă puţin din laptele răcit pentru a face o cremă şi adăugăm în gălbenuş făina (1-2 linguri).

Crema de ou se omogenizează cu laptele în care am fiert bulgării de bezea pe care îl strecurăm înainte. Laptele se adaugă câte puţin în gălbenuş pentru a nu se forma cocoloaşe. Se pune din nou pe foc şi, când crema se îngroaşă ca o smântână, stingem focul.

La final adăugăm esența de rom. Pentru impresia artistică putem adăuga ciocolată rasă deasupra.

Florentina Mușat

foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Retete culinare