Care sunt efectele alcoolului asupra memoriei

Testele realizate de-a lungul timpului au demonstrat că alcoolul poate avea efectele negative asupra creierului, ceea ce poate duce automat si la apariția problemelor legate de memorie. Dacă acest lucru părea bătut în cuie, un studiu recent vine să demonteze acest mit.

Atunci când consumăm o cantitate prea mare de alcool, există posiblitatea ca memoria să ne joace feste și să nu ne mai amintim cu exactitate fiecare detaliu. În ciuda acestui aspect, cercetătorii de la Universitatea din Exeter au realizat un studiu prin care au dorit să demonstreze că alcoolul ajută creierul să rețină mult mai bine o serie de informații.

Care sunt efectele alcoolului asupra memoriei?

Mai exact, oamenii de știință au demonstrat că atunci când este consumat după ce procesul de memorare a luat sfârșit, alcoolul are capacitatea de a consolida mult mai bine informațiile, potrivit metro.co.uk. În cadrul studiului,  88 de persoane au fost rugate să învețe o serie de cuvinte, după care să consume orice cantitate de alcool doresc. A doua zi, evaluările au arătat că cei care au consumat alcool au reținut mai multe cuvinte decât cei care nu au făcut-o.

Cu toate că studiul a arătat că între o memorie foarte bună și consumul de alcool există o legătură strânsă, specialiștii avertizează că atunci când sunt consumate în exces, băuturile alcoolice poate avea efecte nocive asupra sănătății.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de sănătoase sunt sucurile de detoxifiere

Așa arată ficatul unui bolnav de carcinom hepatocelular. Cum poți depista la timp această boală

Băutura care te scapă de respirația neplăcută în doar 5 minute

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului