De ce să îți începi ziua cu un pahar de lapte? Uite ce spun specialiștii despre acest obicei

de ce să îți începi ziua cu un pahar de lapte

Laptele se regăsește de multe ori pe masa celor care își doresc un mic dejun sănătos, sățios și care să le ofere energie pentru întreaga zi. Specialiștii consideră acest obicei ca fiind unul sănătos, existând o mulțime de motive pentru care să îți începi ziua cu un pahar de lapte.

Dacă știm că un pahar de lapte călduț înainte de culcare îmbunătățește calitatea somnului, cercetătorii au descoperit că acesta are o mulțime de beneficii pentru organism și atunci când este consumat dimineața, la micul dejun.

De ce să îți începi ziua cu un pahar de lapte?

Consumat alături de cereale sau în combinație cu alte produse, laptele poate ține pe loc agravarea a două afecțiuni. Oamenii de știință au descoperit că atunci când laptele este băut dimineața, aceasta poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate reduce pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că organismul nu va simți senzația de foame până la ora prânzului.  Ținând cont de aceste beneficii pe care le are asupra organismului, obiceiul de a începe fiecare zi cu un pahar de lapte poate preveni dezvoltarea diabetului de tip 2 și poate reduce riscul obezității.

Pentru că laptele conține o cantitate însemnată de proteine, acesta oferă organismului senzația de sățietate, un lucru foarte important în lupta împotriva kilogramelor în plus.

“Bolile metabolice sunt într-o continuă creștere la nivel global, diabetul de tip 2 și obezitatea fiind preocupările principale în domeniul sănătății. Astfel, există un impuls pentru a dezvolta strategii legate de dietă pentru a reduce riscurile diabetului și pentru gestionarea obezității pentru a-i determina pe consumatori să își îmbunătățească starea de sănătate. Acest studiu confirmă importanța laptelui la micul dejun pentru a ajuta la digerarea mai lentă a carbohidraților și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.”, a spus profesorul Douglas Goff, de la Universitatea din Guelph, potrivit mirror.co.uk

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce riști atunci când petreci ore în șir stând jos? Uite ce ar trebui să faci la fiecare 30 de minute pentru a-ți proteja sănătatea

De ce ni se zbate ochiul? E semn bun, e semn rău sau trebuie să descifrăm un mesaj pe care ni-l dă organismul?

Ce este osteotomia personalizată. Primele osteotomii personalizate, realizate sub îndrumarea dr ortoped Vlad Predescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate