Ce riști atunci când petreci ore în șir stând jos? Uite ce ar trebui să faci la fiecare 30 de minute pentru a-ți proteja sănătatea

ce riști atunci când petreci ore în șir stând jos

Pentru un număr însemnat de persoane, locul de muncă presupune petrecerea unui timp însemnat pe scaun, în fața calculatorului. La cele 8 ore de muncă se adaugă și timpul petrecut pe canapea, vizionând programul tv favorit. Dacă și tu te numeri printre cei care petrec ore în șir stând jos, atunci trebuie să știi ce riști în această situație și ce ar trebui să faci la fiecare 30 de minute pentru a-ți proteja sănătatea.

Mișcarea lipsește de foarte multe ori din rutina oamenilor, iar acest lucru are efecte negative asupra sănătății, dar și la nivelul siluetei, problema kilogramelor în plus devenind tot mai des întâlnită. Specialiștii atenționează că atunci când timpul petrecut pe scaun este unul îndelungat, există riscul de a dezvolta o mulțime de boli grave.

Ce riști atunci când petreci ore în șir stând jos?

În urma cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că cei care petrec ore în șir stând jos prezintă un risc crescut de a dezvolta Alzheimer. Specialiștii explică acest lucru pornind de la ideea că atunci când nu facem mișcare o lungă perioadă de timp, cantitatea de sânge care ajunge la creier este mai mică, ceea ce poate provoca probleme la nivelul acestuia pe termen lung. Principala afectată este funcția cognitivă și există posibilitatea dezvoltării bolilor neurodegenerative, printre care și Alzheimerul, potrivit dailymail.co.uk.

Ce ar trebui să faci la fiecare 30 de minute pentru a-ți proteja sănătatea?

Studiul realizat de oamenii de știință evidențiază importanța pauzelor la fiecare 30 de minute. Pentru protejarea sănătății, specialiștii sunt de părere că mersul pe jos timp de 2 minute, la interval de 30 de minute este foarte important, acesta îmbunătățind circulația.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre melanom. Interviu cu dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog

Dietele sărace în carbohidrați, un pericol pentru sănătate. Îți pot scurta viața!

Ce se întâmplă dacă nu porți sutienul potrivit? O mărime greșită îți poate afecta sănătatea!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate