De ce nu e bine să pui miere în băuturile fierbinți?

Mierea de albine este recunoscută pentru properietățile sale terapeutice, aceasta fiind folosită foarte des în tratarea afecțiunilor, dar și în foarte multe tratamente de înfrumusețare. Cu toate acestea, ea trebuie consumată doar în anumite condiții.

Foarte multe persoane obișnuiesc să adauge miere în băuturile fierbinți, fără să știe că acest lucru este total greșit și poate duce la apariția unor probleme de sănătate.

De ce nu e bine să pui miere în băuturile fierbinți?

Mierea este bogată în minerale, vitamine și enzime active, toate acestea contribuind la menținerea sănătății organismului. În momentul în care mierea este adăugată în lichide a căror temperatură depășește 40 de grade, toate aceste substanțe se distrug, iar aceasta își pierde toate proprietățile. Mai mult decât atât, atunci când intră în contact cu orice fel de lichid fierbinte, mierea emană o substanță toxică,  hidroximetilfurfurol, cunoscut și sub prescurtarea HMF. Astfel, orice băutură fierbinte care este îndulcită cu miere se poate transforma într-un adevărat pericol, având efect cancerigen.

Chiar dacă organismul poate avea de suferit numai în momentul în care intră în contact cu o cantitate foarte mare de miere fierbinte, în timp, efectele sunt dintre cele mai nocive. Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm miere doar în stare naturală, iar dacă o folosim pentru a da un plus de gust băuturilor, ar fi bine ca acestea să nu aibă o temperatură mai mare de 40 de grade.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fructe și legume de toamnă care întăresc imunitatea

Aceasta este planta îngerilor, tratamentul minune pentru cele mai grave afecțiuni

Uleiul de pește, secretul bebelușilor sănătoși. De ce este important ca femeile să îl consume în timpul sarcinii

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului