Măști pe bază de lapte, miere și ouă

Sunt trei ingrediente care nu prea lipsesc din casă în această perioadă. Pregătește măști pe bază de lapte, miere și ouă pentru a-ți hidrata, curăţa sau trata anumite probleme ale pielii.

Unei femei i se aplică o mască pe bază de ouă, lapte și miere

Aceste măști pe bază de lapte, miere și ouă se pot realiza foarte ușor acasă.

Beneficiile ingredientelor

Laptele, mierea și ouăle au, fiecare, numeroase beneficii pentru ten. Această combinație este foarte bună dacă vrei să obții efecte antiageing, dar și să scapi de anumite probleme care apar indiferent de vârstă, cum ar fi iritații ale pielii sau chiar acnee. Laptele ajută la curățarea tenului și la o mai mare luminozitate a acestuia. Proteinele din ouă asigură elasticitate tenului, iar mierea este un excelent hidratant, mai ales în această perioadă friguroasă.

Pași pentru pregătirea acestei măști pe bază de lapte, miere și ouă

Ai nevoie de un ou crud întreg, un sfert de cană de lapte și o lingură de miere de albine, dintr-o sursă cât mai sigură. Încălzește puțin mierea, adaugă laptele și oul, apoi amestecă bine cele trei ingrediente. Aplică pe piele un strat subțire, cu ajutorul unei pensule cu perii fini, și clătește cu apă abia după 20 de minute. Vei observa schimbările în bine chiar de la prima aplicare a acestei combinații clasice și eficiente.

Cum alegi tipul de miere?

Dincolo de sursa de proveniență, un alt aspect important legat de miere este alegerea acesteia în funcție de problema dermatologică pe care vrei să o rezolvi. Spre exemplu, dacă tenul are tendințe acneice, folosește mierea polifloră, care controlează excesul de sebum. Dacă însă ai un ten sensibil, eficiente sunt mierea de rapiță sau tei.

Alte măști

Bineînțeles, cele trei măști pot fi folosite și separat. Laptele (iaurtul sau caimacul) poate fi combinat cu pastă de fructe, având efectul despre care povesteam mai sus, de redare a luminozității tenului. Albușul de ou, bătut bine și aplicat pe ten are efecte astringente, iar mierea este un răsfăț de care te poți bucura aproape în fiecare seară.

 

Foto: www.123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete