De ce nu e bine să îți usuci rufele în interiorul casei

Chiar dacă rufele trebuie uscate în mod normal în exteriorul casei, din lipsa spațiului sau pentru că locuiesc la bloc, foarte multe persoane sunt nevoite să usuce rufele în interiorul casei.

Uscarea rufelor în interiorul casei reprezintă o practică foarte des întâlnită, însă oamenii de știință nu sunt deloc de acord cu acest obicei. Motivul principal este acela că acestă modalitate de a usca rufele poate cauza probleme serioase de sănătate.

De ce nu e bine să îți usuci rufele în interiorul casei?

Institutul de Astm din Irlanda avertizează că acest obicei poate duce la apariția unor afecțiuni destul de serioase. Astfel, uscarea rufelor în interiorul casei favorizează apariția mucegaiului, acesta răspândidu-se în interiorul locuinței prin intermediul unor spori. Acești spori pot declanșa iritații la nivelul plămânilor, dar și reacții alergice pe suprafața pielii, potrivit independent.co.uk. Persoanele care suferă de astm sunt cele mai afectate, starea lor de sănătate întrăutățindu-se în mod vizibil. Pe lângă această categorie de persoane, bătrânii, bebelușii și persoanele cu un sistem imunitar scăzut se află în pericol.

În cazul în care nu există nicio altă variantă, iar rufele trebuie să uscate în interiorul casei, sfatul specialiștilor este ca geamurile să fie larg deschise, astfel încât aerul să se ventileze în interiorul locuinței.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Pune trei cuburi de gheaţă în maşină de spălat, peste rufele spălate! Efectul e senzațional

Cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor

3 greșeli comune care îți cresc factura la curent. Sigur faci și tu cel puțin una

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco