6 lucruri din casă care te împiedică să te relaxezi

Dacă ești mereu stresată, dar nu ai nici mai mult de lucru și nici responsabilități în plus, acest lucru poate fi din cauza unor lucruri pe care le depozitezi în casă.

Locul în care trăim și ne petrecem majoritatea timpului trebuie să ni se potrivească și să ne ajute să ne relaxăm. Cu toate aceasta, fără să ne dăm seama, depozităm în interiorul casei o serie de lucruri care ne inhibă și ne împiedică să ne simțim confortabil. Astfel, aceste lucruri au un efect negativ asupra psihicului și pot duce la apariția stresului și a stărilor anxioase, potrivit goodhousekeeping.com.

6 lucruri din casă care te împiedică să te relaxezi

1.  Blugii care nu îți mai vin

Dacă ai în șifonier o pereche de blugi care nu îți mai vin, dar pe care te încăpățânezi să îi păstrezi în eventualitatea în care vei ajunge din nou la greutatea ideală, cel mai bine ar fi să scapi de ei. Păstrarea unor astfel de lucruri nu face altceva decât să te împiedice să trăiești în prezent și astfel vei atrage în jurul tău o serie de energii negative.

2. Ecranele

Chiar dacă le întâlnim peste tot și ne ajută să rămânem mereu informați, ecranele telefonului, tabletei sau televizorului pot avea efecte negative asupra sănătății. Aceste ecrane contribuie la apariția problemelor de vedere, apărând senzația de ochi uscați și obosiți. Acest lucru este din cauza faptului că atunci când privim cu atenție imaginile derulate pe un ecran, ochiul uman clipește mult mai rar.

3. Dezordinea din casă

Dezordinea, haosul sau lucrurile aruncate prin casă nu sunt doar detalii ce țin de aspect și de organizarea spațiului, ci afectează și psihiciul uman. Din cauza acestora pot să apară stări de iritabilitate, de nervozitate și probleme de concentrare. Mai mult, un studiu recent a arătat că persoanele care își fac patul de dimineață reușesc să doarmă mai bine.

4.  Mâncarea sănătoasă pe care nu o mai consumi

Probabil că ai un stoc de mâncare sănătoasă și chiar dacă nu îți place, o păstrezi în dulap. Chiar dacă sunt o alternativă sănătoasă, nu face greșeala de a consuma produse care nu îți plac. Vei avea o stare de disconfort și te vei simți foarte incomod.

5. Alarma ceasului deșteptător

Dacă alarma ceasului deșteptător produce o lumină albastră, cel mai bine ar fi să cumperi un alt dispozitiv de acest fel. Studiile au arătat că lumina albastră stopează producția de melatonină, substanță care induce somnul. 

6. Dosarele de la locul de muncă

Multe persoane nu își duc la capăt sarcinile de lucru la locul de muncă și aleg să își continue treburile și atunci când ajung acasă. Dacă faci parte din această categorie, specialiștii recomanadă să nu ai în apropierea dormitorului dosarele de la muncă. Văzându-le înainte de culcare, nu vei mai putea să te relaxezi și vei sta mereu cu gândul la sarcinile pe care nu le-ai îndeplinit.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Taberele culturale în străinătate, noua modalitate de relaxare a elevilor

Tehnici de relaxare și meditație pentru copii

Aromoterapie pentru relaxare si sanatate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco