Cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor

La începuturi, se spălau la râu. Apoi în albii sau ligheane. După care s-a inventat mașina de spălat, iar spălatul de mână a devenit amintire. Deși este o activitate veche de când lumea, spălatul rufelor mai are totuși multe secrete.

trucuri pentru spălarea rufelor

Să descoperim împreună, în cele ce urmează, care sunt cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor. Însușește-ți-le, aplică-le și prelungește astfel viața hainelor preferate.

Închide fermoarele

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când introduci în mașina de spălat o haină prevăzută cu fermoar este să închizi fermoarul. În acest fel, previi deformarea obiectelor vestimentare.

Întoarce hainele pe dos

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor pe care, probabil, multe dintre voi îl știți, este întoarcerea pe dos a acestora înainte de a le băga la spălat. În acest fel, țesătura este protejată, iar haina va arăta mult mai bine pentru mai mult timp decât dacă ai spăla-o pe față.

Citește și 5 greșeli pe care le faci când calci rufele

Spală laolaltă hainele purtate împreună

Un alt truc foarte interesant și foarte practic este spălarea laolaltă a hainelor care sunt purtate, de obicei, împreună. Ideea este ca hainele purtate împreună să se învechească în același ritm.

Ai o pereche de blugi la care porți, de obicei, aceleași 4-5 pulovere? Spală-le împreună. Ai o fustă la care asortezi doar 3-4 bluze? Spală-le și pe acestea împreună. Totuși, nu uita de criteriul culorii. Nu aplica acest truc decât dacă piesele vestimentare băgate la spălat au culori apropiate.

Nu folosi apă fierbinte

De regulă, majoritatea mașinilor de spălat de tip nou au programe de spălare delicată care nu îți permit să crești foarte mult temperatura apei. Totuși, dacă mașina ta de spălat nu își reglează singură temperatura, evită să o crești foarte mult. O temperatură a apei de 30-40 de grade Celsius este suficientă char și în cazul celor mai murdare haine. Există haine care intră la apă, în special cele realizate din bumbac, dacă sunt spălate la o temperatură ridicată.

Protejează rufele delicate

Fie că este vorba despre haine, perdele, fețe de masă sau alte lucruri cu țesătură fină și pretențioasă, acestea trebuie protejate mai mult decât lucrurile din materiale rezistente precum bumbacul, inul, stofa sau poplinul. Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor delicate este introducerea acestora în fețe de pernă. Leagă la capete fețele de pernă, apoi bagă-le în mașina de spălat.

Folosește acest truc chiar dacă mașina ta este prevăzută cu program de spălare delicată. Acest program durează, de regulă, foarte mult și, în plus, rufele rămân nestoarse. În locul programului de spălare delicată alege un program obișnuit și apelează la trucul cu fața de pernă.

Nu adăuga prea mult detergent

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru spălarea rufelor este cel referitor la cantitatea de detergent folosită. O dozare incorectă a acestuia are drept consecințe fie o spălare ineficientă, în cazul adăugării unei cantități insuficiente de detergent, fie pătarea hainelor, în cazul în care se pune prea mult detergent.

Cea mai bună soluție în acest caz o reprezintă capsulele cu detergent lichid, care conțin cantitatea ideală de agent de curățare.

Citește și 6 trucuri de curățenie inedite

Nu umple mașina de spălat cu rufe

Ai multe de spălat și vrei să termini repede? Soluția nu este în niciun caz umplerea la maximum a cuvei mașinii de spălat. Dacă nu ai timp, sortează rufele de care ai nevoie urgent și spală-le doar pe acelea, urmând ca cele care nu îți sunt necesare în viitorul apropiat să fie spălate cu altă ocazie.

Cuva nu trebuie umplută întrucât apa și detergentul nu mai circulă cum trebuie și astfel hainele nu vor fi curățate în mod corespunzător. Ideal este ca între rufele din mașina de spălat și partea superioară a cuvei să existe un spațiu de cel puțin o palmă.

Cunoști și alte trucuri pentru spălarea rufelor pe care vrei să ni le împărtășești?

Sursa foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse