Cum trebuie să reacționezi în cazul unui infarct miocardic? 4 lucruri care îți pot salva viața

Infarctul miocardic apare în momentul în care se produce un blocaj la nivelul unei artere coronare. În cazul unui infarct miocardic, primele secunde pot face diferența între viață și moarte și există 4 lucruri care pot salva viața pacienților.

Tot mai multe persoane ajung să își piardă viața după ce au suferit un infarct miocardic. Foarte multe dintre decese apar din cauza faptului că în momentul în care organismul trece prin acest episod dificil, oamenii nu știu cum să controleze situația, iar până să ajungă la medic, starea lor de sănătate ajunge să se agraveze.

Cum trebuie să reacționezi în cazul unui infarct miocardic?

Pentru a reduce cât mai mult numărul deceselor apărute în urma unui infarct miocardic, specialiștii au făcut o listă a celor mai importante 4 lucruri care pot salva viața pacientului într-un astfel de moment. Atunci când apar primele semne că ceva nu este în regulă, pacienții ar trebui să apeleze serviciul de urgență. Cu cât un cadrul medical specializat ajunge mai repede la bolnav, cu atât șansele acestuia de supraviețuire sunt mai mari.

În cazul unui infarct miocardic, până la venirea ambulanței, pacienților li se recomandă foarte multă odihnă. Orice mișcare, fie ea cât de mică, poate solicita inima, punând presiune în această zonă și înrăutățind starea de sănătate.

Un alt sfat din partea medicilor este ingerearea unei tablete de aspirină, asta în situația în care pacientul nu este alergic la acest medicament, potrivit mirror.co.uk. Administrată în primul moment, aspirina poate ține pe loc evoluția infarctului miocardic.

Cel mai important lucru în momentul în care o astfel de afecțiune se instalează la nivelul organismului este ca pacientul să rămână calm. Stările de panică sau de agitație nu fac altceva decât să solicite și mai mult corpul, reducând în mod semnificativ șansele de supraviețuire.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Zahărul de cocos, îndulcitorul natural cu o mulțime de beneficii pentru sănătate! De ce să îl incluzi în alimentație?

Fumatul, principala cauză care determină apariția unui anumit tip de cancer. Efectele nocive ale acestui obicei

Cum îți dai seama că ești alergică la cafea? Principalele semne pe care ar trebui să le iei în considerare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate