Cum îți dai seama că ești alergică la cafea? Principalele semne pe care ar trebui să le iei în considerare

Să își înceapă ziua fără o ceașcă de cafea poate fi o adevărată pedeapsă pentru o mulțime de persoane. Această băutură fierbinte și foarte aromată reprezintă modalitatea prin care majoritatea oamenilor reușesc să se trezească dimineața. 

Consumul de cafea este foarte răspândit la nivel mondial, dar chiar dacă s-a transformat într-un obicei pentru majoritatea persoanelor, există și cazuri în care această băutură poate face mai mult rău decât bine.

Cum îți dai seama că ești alergică la cafea?

Primele cești de cafea consumate pot aduce o serie de schimbări la nivelul organismului. Inima poate să bată cu mai multă putere și chiar pot să apară palpitațiile, însă acest lucru se întâmplă doar pe o perioadă scurtă de timp, interval în care corpul se obișnuiește cu cofeina.

Dacă aceste manifestări sunt obișnuite, există și cazuri în care poate fi dezvoltată o alergie la cafea. Chiar dacă este o problemă care apare foarte rar, aceasta poate da peste cap organismul. Alergia la cafea se manifestă prin erupții cutanate, urticarie, greață, vărsături, dificultăți la înghițire, probleme respiratorii sau digestive.

Medicii sunt de părere că alergia la cafea poate fi, de fapt, o reacție a sistemului imunitar.

“Se pare că reacția alergică la cafea este, de fapt, un răspuns al sistemului imunitar. Practic, sistemul imunitar vede cafeaua ca fiind un invadator împotriva căruia trebuie să lupte.”, este de părere medicul Stacy Sampson, potrivit bustle.com.

În situațiile în care apar manifestări neplăcute în urma consumului de cafea, poate fi vorba și despre o intoleranță. Intoleranța la cafea poate să ducă la nervozitate, iritabilitate, probleme ale somnului și o frecvență cardiacă ridicată.

Cu toate că acest tip de alergie apare foarte rar, testele au arătat că ea se poate dezvolta încă din copilărie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Motive pentru care îți tremură mâinile. Ce afecțiuni semnalează acest simptom?

Care sunt alimentele care favorizează apariția depresiei?

Cum îți este afectată sănătatea de pantofii pe care îi porți? Uite ce alegeri să faci pentru a te proteja

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate